A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNLosonczi Dávid
18:45BirkózásSemen Novikov-David Losonczi
HUNMagyarország
20:35VízilabdaItaly-Hungary
NyílNyíl

Csempészett cigaretták terjesztésével egészítette ki nyugdíját a 77 éves siroki nagymama

Vágólapra másolva!
Egy nyugdíjas asszony állt egy csempészett cigaretta terjesztésével foglalkozó bűnszervezet élén. Az idős nő saját fiát és unkokáját, sőt, barátait, ismerőseit is beszervezte az illegális üzletbe. A NAV többször is tetten érte, ám mindez nem szegte kedvét attól, hogy tovább folytassa a csempészáruval való kereskedést. Az ügyészség összesen kilenc emberrel szemben emelt vádat pénzmosás miatt.
Vágólapra másolva!

A 77 éves siroki nő 

a 2020-as évek elején úgy döntött, hogy az országba csalással behozott, zárjegy nélküli cigarettákat fog beszerezni azért, hogy aztán eladja.

 Ezt követően ismeretlen körülmények között vett is cigarettát, amit 

a házának udvari fészerében, majd egy műanyag hordóban tárolt. A NAV munkatársai azonban 2021 áprilisában ellenőrzést tartottak nála,

és megtalálták, majd lefoglalták a közel kétmillió forintnyi cigarettát.

Mindez azonban nem szegte kedvét a nyugdíjas asszonynak: 

2021 novemberétől vele egy háztartásban élő fiát is beszervezte az illegális üzletbe. Ekkor már azonban volt annyira előrelátó, hogy nem saját háza udvarán, hanem egy szomszéd faluban élő idős nőismerősénél rejtette el a cigarettákat,

 melynek megőrzéséért cserébe havidíjat fizetett neki. 

Ettől kezdve barátnője házából szállította el és terjesztette a cigarettákat, és ebben kiskorú unokája is segített neki. A NAV látogatását azonban még így sem úszta meg: 

2022 nyarán több mint tízmillió forint értékű csempészárut foglaltak le tőle. Az asszony azonban még ennek hatására sem hagyott fel az illegális kereskedelemmel: 

bűntársaival együtt 2023 februárjában továbbra is rendszeresen értékesített  Nyíregyházán. 

Mindez addig folytatódott, amíg nőt és családtagjait egy egri buszmegállóban tetten érték pakolás közben az adóhatóság járőrei, akik már régóta figyelték őket.

Az ügyészség a kereskedésben főszerepet játszó két siroki és egy nyíregyházi vádlott esetében végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását javasolta, a többi elkövetővel szemben felfüggesztett börtönbüntetést, illetve pénzbüntetést javasolt, ezen kívül néhány lefoglalt autó és cigaretta elkobzását.

Fotó: forrás: Magyarország Ügyészsége

Májusban szintén lecsaptak egy cigarettacsempészettel foglalkozó bűnszervezetre Komárom-Esztergom megyében. Több mint 90 ezer doboz zárjegy nélküli cigarettát foglaltak le tőlük, aminek összértéke meghaladja a 200 millió forintot.

Közel 2 évvel ezelőtt pedig  23 millió szál Dubaiból származó csempészcigarettát foglaltak le a debreceni repülőtéren, mely több milliárd forintot ért. 

néhány nappal ezelőtt pedig a röszkei határnál foglaltak le több, mint 1000 doboz csempészett cigarettát.

Forrás: Ügyészség

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!