A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
3
HUNMagyarország
18:00VízilabdaGreece-Hungary
HUNLosonczi Dávid
19:55BirkózásTurpal Bisultanov-David Losonczi
NyílNyíl

Bográcsban és tűzön készített ételek lesznek a főszereplői az idei Magyar Ízek Utcájának

Tourist,Bowler,With,Food,On,Bonfire,,Cooking,In,The,Hike,
Tourist bowler with food on bonfire, cooking in the hike, outdoor activities. Preparation of pilaf or soup on fire.
Fotó: BravissimoS
Vágólapra másolva!
A bográcsban és a tűzön készült ételek kapják idén a főszerepet a Magyar Ízek Utcájában, amelynek gasztronómiai különlegességeit augusztus 18. és 20. között lehet megkóstolni Budapesten, a Várkert Bazár előtt.
Vágólapra másolva!

A rendezvény legfontosabb célja, hogy idén is bemutassa, milyen izgalmas a magyar gasztrokultúra, valamint, hogy a Kárpát-medence tradicionális ételei mellett mennyire megférnek a magyar konyhában a modern, izgalmas fogások is - mondta el Novotny Antal, a Magyar Ízek Utcája főszervezője a rendezvényt bemutató csütörtöki sajtótájékoztatón, Budapesten.

Kiemelte: gazdag a világa azoknak az ételeknek, amelyeket üstben, bográcsban vagy fazékban készítenek el kifejezetten tűz fölött, nagyon sok recept, technológia és alapanyag kapcsolódik ezekhez az ételekhez, amelyeket az ünnepi hétvége alatt a közönség is jobban megismerhet. Hozzátette: a helyszínen a profi séfek mellett amatőr szakácsok is főznek majd.

A rendezvényen a hagyományokhoz híven a közönség először kóstolhatja majd meg az idei Magyarország tortáját és cukormentes tortáját, valamint az év Szent István-napi kenyereit.

Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke elmondta, hogy idén a kenyerek közül a balmazújvárosi Balmaz Sütöde Kft. Nagyapám kenyere burgonyával lett az év Szent István-napi kenyere, az innovatív kenyerek mezőnyében pedig szintén a Balmaz Sütöde Kft. jalapenós, cheddar sajtos, vadkovászos kenyerét díjazták. A tavaly életre hívott, és idén sós változatban meghirdetett sétálósütemény kategóriában a mórahalmi Varga Pékség 95 Kft. Pásztor reggelije lett a nyertes, amely egy juhtúróval, sonkával, lilahagymával töltött, szegedi paprikával színezett francia croissant. A kenyerek versenyét 13. alkalommal hirdették meg, amelyre idén rekordszámú, csaknem 100 terméket neveztek a három kategóriában - mondta el Septe József, aki át is adta a díjazottaknak az elismeréseket.

Selmeczi László, a Magyar Cukrász Ipartestület társelnöke az idei Magyarország tortája verseny győztesének, a váci Édes Vonal cukrászdából Kovács Alfréd cukrásznak adta át az elismerést a Mákvirág nevű, mákos-feketeribizlis-feketeszezámos tortáért. A desszert egy könnyű, mandulalisztes, mákos piskótából, lágy fehércsokoládé-krémből, ropogós feketeszezám-grillázsból áll, valamint megjelenik benne a máklikőr és a feketeribizli is.
Az idén 18. alkalommal meghirdetett versenyen a jelentkezőknek úgynevezett szuperélelmiszereket kellett felhasználniuk, mivel a szervezők a gazdag beltartalmú értékekkel rendelkező, magyar alapanyagokra szerették volna felhívni a figyelmet - ismertette Selmeczi László. A második helyezett Fodor Sándor (a budapesti Habcsók Cukrászda) Rigófütty nevű tortája lett, míg a harmadik helyen Novák Ádám és Domonkos Noémi (a szegedi Reök Kézműves Cukrászda és Kávéház) Fekete gyöngy elnevezésű alkotása végzett.

Erős Antónia, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány alapítója adta át a Magyarország cukormentes tortájának járó elismerést, amelyet a szegedi Reök Kézműves Cukrászda és Kávéház cukrászai, Novák Ádám és Csonka László vehettek át a Zöld Málna elnevezésű, málnás-pisztáciás-fehércsokoládés-rózsavizes tortájukért. A tortában a pisztácia egyaránt megjelenik a piskótában és a mousse-ban is, édes ízét a piros málnazselé savassága egészíti ki, és a rózsavíz teszi különlegessé.

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány által, a Magyar Cukrász Ipartestület szakmai partnerségével megrendezett verseny második helyezettje szintén a szegedi Reök Kézműves Cukrászda és Kávéház alkotása, amely a Fűszeres Vilmos nevet kapta, míg a harmadik helyen Gyuris László és Reisinger Ferenc (a szegedi Virág Cukrászda és Kávéház) Intuíció elnevezésű alkotása végzett.


 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!