A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
3
HUNMagyarország
18:00VízilabdaGreece-Hungary
HUNLosonczi Dávid
19:55BirkózásTurpal Bisultanov-David Losonczi
NyílNyíl

Ismét beköszönt a kánikula

Vágólapra másolva!
Pénteken még főleg az északkeleti országrészben fordulhat elő zápor, néhol zivatar, de szombaton és vasárnap már jellemzően napos időre lehet készülni. A hőmérséklet emelkedik, vasárnap délután már 30-36 Celsius-fok várható - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.
Vágólapra másolva!

Pénteken a helyenként erőteljesebb gomolyfelhő-képződés és a fátyolfelhők mellett általában sok napsütés várható. Helyenként - főként az északkeleti harmadban - fordulhat elő zápor, néhol zivatar. Nagy területen megélénkül az északnyugati, északi szél. A zivatarok mentén átmenetileg erős széllökések is lehetnek. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet 27-33 fok között alakul.

Szombaton gomolyfelhős, napos időre lehet számítani, csapadék nem valószínű, de az északnyugati szél helyenként megélénkül. A hajnali 12-20 fokról délutánra 29-35 fok közé melegszik fel a levegő.

Vasárnap napos idő várható, általában kevés gomolyfelhővel, csapadék nem valószínű. Az északi, északnyugati szél néhol megélénkül. 

Hajnalban 14-22, délután 30-36 fokra lehet számítani.

naptej, naptejcsaj
Képünk illusztráció!
Fotó: AFP / MARTIN BERNETTI

Korábban már beszámoltunk róla, hogy folytatódik a strandidő, ismét elviselhetetlen kánikula lesz.

Arról is írtunk, hogy a mostani rekordmeleg hamarosan csak átlagosnak számít majd: az alfa generáció tehát - a 2010-ben vagy az után születtetek -, a felnőttkora középső szakaszát (45-65 év) jóval magasabb hőmérsékleti viszonyok között éli majd meg.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!