Puzsér kibújt a hazugságvizsgálat alól

Vágólapra másolva!
A nyár egyik legnagyobb balhéja kétségkívül a Puzsér-Ábrahám konfliktus volt. Ismert, hogy kettejük vitája egy többéves rasszista provokáció után pofonnal végződött, amely pofonért Ábrahám minden jogi felelősséget vállalt is.
Vágólapra másolva!

Az érintettek beszámolója azonban több ponton eltérést mutatott, ezért a Blikk mindkét felet megkereste, és felajánlotta, hogy az ellentmondásos kérdésekben, azonos feltételek mellett megszervez egy poligráfos hazugságvizsgálatot – írja a Pesti Srácok. 

A Pesti Srácok ugyanakkor kiemeli:

Puzsér azonban nem vállalta, hogy poligráfos vizsgálat közben válaszoljon a perdöntő kérdésekre, míg Ábrahám Robi, a PS újságírója hajlandó volt magát alávetni a vizsgálatnak, és át is ment azon.

Ismert, hogy Puzsér Róbert évek óta tartó cigányozása és provokációja egy hangos pofonnal zárult a Tűzoltó utcában, ahol azért találkoztak a felek, hogy megbeszéljék nézeteltéréseiket. 

A hazugságvizsgálat azért tartogatott rengeteg izgalmat, mert Puzsér Róbert ökölcsapásról beszélt, és ezzel kürtölte tele a hazai nyilvánosságot, amiben a balliberális lapok nagy segítségére voltak. Puzsér narratíváját tényként közölték, címlapon mutogatták. 

Eközben Ábrahám Róbert az elejétől kezdve következetesen tagadta, hogy ököllel ütötte volna meg a baloldali megmondóembert. Ráadásul Ábrahám beszámolója és vallomása egy teljesen más képet festett az eseményekről. 

Ábrahám Robi beszámolója szerint ő megbeszélni érkezett a nézeteltéréseket, de a Tűzoltó utcában az őt oda hívó Puzsér nem egyedül érkezett, hanem egy ismerőse társaságában, aki a telefonjával kamerázott, miközben 

Puzsér a “kamerának játszva” végig keménykedett, az arcába állt, kiröhögte, egy szóval provokálta, és egy ponton meglökte a kezét is, amire ő reflexből felpofozta a nála magasabb és testesebb kritikust.

Puzsér azonban azzal vádolta Ábrahámot, hogy “hazudik, mint a vízfolyás”, és senki nem volt vele a helyszínen, így értelemszerűen semmilyen felvétel sem készült. De ettől messzebb is ment a kritikus, és a napokban azzal hencegett közösségi oldalán, hogy Ábrahám Róbert nem fogja tudni bebizonyítani, hogy nem ököllel ütötte le, hisz se tanúja nem volt az esetnek, se felvételt nem találtak. 

Ezt a történetet írja most át a tény, hogy Puzsér nem merte vállalni a Blikk által szervezett poligráfos vizsgálatot, Ábrahám Róbert viszont igen, és a bűnügyi poligráfos hazugságvizsgálat során kiderült, hogy Ábrahám mindvégig igazat mondott: nem ököllel ütötte meg, hanem felpofozta Puzsért, és valóban a helyszínen volt a kritikus ismerőse, akit a balos szektavezér nemcsak a nyilvánosság előtt próbált eltüntetni, de a rendőrségi vallomásában is láthatatlanná tette.

Mit jelent mindez? Mivel az ügyészség már korábban megszüntette Ábrahám Róberttel szemben a súlyos testi sértés gyanúját, és kimondta, hogy a rendőrség érdemi nyomozás nélkül gyanúsította meg, ökölcsapásról már csak a vágyvezérelt balos sajtó harsogott. 

A hatóság félrevezetése és a hamis vád azonban komoly bűncselekmény. 

Miután a bíróság jogerős ítéletet hoz a pofonügyben, megindulhat az érdemi nyomozás Puzsérral szemben is, aki könnyen nagy slamasztikában találhatja magát. Pláne, ha a hangfelvételről is bebizonyosodik, amit már a szoftveres elemzés is megállapított, és Ábrahám Róbert is következetesen állít, hogy az több helyen manipulált és több fontos részlet ki lett belőle vágva.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!