A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNKovács Richárd
17:38ÖkölvívásRichard Kovacs-Sofiane Oumiha
HUNMagyarország
21:05VízilabdaMagyarország-Japán
HUNMagyarország
22:03ÚszásSzabad 4 x 200m
NyílNyíl

Répássy Róbert: Többen kapjanak segítséget a bűncselekmények áldozatai közül!

Répássy Róbert, Áldozatsegítő Központok
Vágólapra másolva!
A kormányzat célja, hogy kevesebb legyen a bűncselekmény, az áldozatok közül pedig egyre többen kapjanak segítséget - mondta az Igazságügyi Minisztérium (IM) parlamenti államtitkára Siófokon csütörtökön.
Vágólapra másolva!

Répássy Róbert az áldozatsegítő pontnál tartott sajtótájékoztatón közölte, a Magyarországon működő áldozatsegítő központok és pontok évente mintegy 30 ezer embernek segítenek

A bűncselekmények sértettjeinek döntő részben jogi tanácsokra van szüksége, de lehetőség van pénzügyi és pszichológiai támogatásra is - jelezte.

Az államtitkár szerint "a segítség házhoz megy", mert a gyakorlat az, hogy a rendőrség közli az áldozatsegítőkkel azon sértettek adatait, akik nem tiltakoztak ez ellen, és 72 órán belül felveszik a kapcsolatot velük. Emellett az áldozatsegítő központok és pontok személyesen, valamint telefonon is elérhetők - tette hozzá.

Répássy Róbert felhívta a figyelmet arra, hogy az áldozatsegítő szolgáltatást nemcsak a bűncselekmények sértettjei, hanem a sértettek hozzátartozói is igénybe vehetik, hiszen "néha ők is nagyon komoly lelki sérülést szenvedhetnek".

Király Nóra, az IM áldozatsegítő központok kommunikációjáért felelős miniszteri megbízottja kiemelte: Magyarországon tizenöt áldozatsegítő központ és négy áldozatsegítő pont működik, szoros együttműködésben a rendőrséggel. Az Igazságügyi Minisztériumban minden munkatárs komoly felkészültséggel dolgozik azon, hogy Magyarországon senki ne maradjon segítség nélkül - hangoztatta.

A nyári Balaton-parti szezonban, az önfeledt szórakozás közben előfordulhat, hogy valaki bűncselekmény áldozatává válik, ezért nyílt áldozatsegítő pont két évvel ezelőtt a Siófoki Rendőrkapitányság épületében

- mondta Király Nóra.

Sörös Katalin, a siófoki áldozatsegítő pont ügyintézője közölte, hogy a nyári hónapokban havi 10-20 sértettel kerülnek kapcsolatba, többségüket meglopták.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!