A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNMagyarország
21:05VízilabdaMagyarország-Japán
HUNMagyarország
22:03ÚszásSzabad 4 x 200m
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Az ausztrál Marissa Williamson legyőzése után egy sokkal nehezebb feladat vár a női 66 kilósok között induló magyar bokszolóra, Hámori Lucára. Az ellenfele ugyanis az az algériai Imane Khelif lesz, akit egyszer már kizártak az olimpiáról, mert a biológiai útlevele alapján valójában férfi. A legjobb nyolc közé is botrányos körülmények között jutott be.

Az amatőrként veretlen Hámori Luca az első fordulóban az ír Graine Walsh ellen aratott győzelme után az ausztrál Marissa Williamsont is félelmetes magabiztossággal győzte le 5-0-s egyhangú pontozással, úgy, hogy kétszer is padlóra küldte ellenfelét.

Hámori ezzel bejutott a legjobb nyolc közé, már biztosan pontszerző, ha pedig a negyeddöntőjét is megnyeri, akkor biztosan érmes is. Csakhogy ott nem akárki lesz az ellenfele. És a "nem akárki" nem a rivális páratlan eredményeire, hanem a körülötte kialakult páratlan botrányra utal. 

Imane Khelif,
Imane Khelif az olimpia legnagyobb botrányának főszereplője
Fotó: AFP

Az algériai Imane Khelifről ugyanis korábbi vizsgálatok kimondták, hogy sokkal inkább férfi, mintsem nő, így kizárták az olimpiáról. Csakhogy később mégis visszakerült a mezőnybe, és már a legjobb nyolc között van, méghozzá botrányos körülmények között, hiszen nyolcaddöntős ellenfele az első ütése után sírva adta fel a küzdelmet.

Hámorira tehet brutális kihívás vár, hacsak addig a nemzetközi tiltakozás hatására ki nem zárják Khelifet.

Kapcsolódó cikkek:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!