Szijjártó Péter: Egyre vészjóslóbb hírek érkeztek Európa biztonságával kapcsolatban

Szijjártó Péter
Szijjártó Péter
Vágólapra másolva!
Az elmúlt napokban ismételten egyre vészjóslóbb hírek érkeztek Európa biztonságával kapcsolatban, mind a jelent, mind pedig a jövőt illetően - írta Facebook-bejegyzésében a külgazdasági és külügyminiszter szerdán.
Vágólapra másolva!

Szijjártó Péter szerint nemcsak Németországot, hanem az egész kontinenst sokkolta a solingeni ámokfutás, ami sajnos nem egyedülálló jelenség az elmúlt hónapok eseményeit tekintve.

Eközben az Európai Unió (EU) hamarosan távozó külügyi főképviselője újabb fegyvereket követel Ukrajnának és azt, hogy az eddig átadott nyugati fegyverekkel támadásokat is intézhessenek az ukránok orosz területek ellen 

- emelte ki.

Az elmúlt napokban ismételten egyre vészjóslóbb hírek érkeztek Európa biztonságával kapcsolatban, mind a jelent, mind...

Posted by Szijjártó Péter on Wednesday, August 28, 2024

Szijjártó Péter értékelése szerint fontos és meghatározó jelentőségű napok jönnek. 

Mint írta, csütörtökön tartják a külügyminiszterek tanácsülését Brüsszelben, hétvégén pedig Türingiában és Szászországban rendeznek választásokat. 

Ez utóbbiaknak hatalmas jelentőségük lesz az egész európai migrációs politika jövője szempontjából 

- hangsúlyozta a magyar külgazdasági és külügyminiszter.

Európa-szerte egyre több a késes támadás

Korábban már beszámoltunk róla, hogy Európában az utóbbi időben megnőtt a késes támadások száma, ami aggasztja a társadalmat. Az egyre rosszabb közbiztonság oka a példátlan méretű illegális migráció. 

Hárman meghaltak, többen pedig megsebesültek a németországi Solingenben egy késes támadásban. A szemtanúk szerint arabnak kinéző késes támadó válogatás nélkül támadt az ünneplőkre, még szombaton őrizetbe is vették. A támadó véres ruhában tett beismerő vallomást.

Pár napja támadt rá három emberre egy férfi az egyik manchesteri kisvárosban is. Az áldozatok közül egy nő a helyszínen meghalt, míg két másik életéért a kórházban küzdenek, köztük egy gyerekéért. A támadás után egy fiatal férfit tartóztatott le a rendőrség. Késsel támadtak meg egy lelkészt Írországban is augusztusban.

Arról is írtunk nemrég, hogy Brüsszel tehetetlen az illegális migrációval szemben, egyre több támadásra kell készülni.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!