A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Európa legnagyobb tűzijátéka idén is nagyot szól majd - videó

tűzijáték, augusztus20
Idén is varázslatos tűzijátékra számíthatunk.
Fotó: Facebook
Vágólapra másolva!
Monumentális látványban lehet részük mindazoknak, akik a budapesti tűzijátékkal koronázzák meg a Szent István-napot. A Petőfi hídtól a Margitsziget alsó harmadáig terjedő, közel öt kilométer hosszú látványtéren több mint negyvenötezer különálló pirotechnikai effekt jelenik meg. A lélegzetelállító hatáshoz az elmaradhatatlan drónshow és fényfestés is hozzájárul.
Vágólapra másolva!

Tűzmozsár, kartács, római gyertya, görögtűz, szikraszökőkút és lángeffektek teszik igazán varázslatossá az idei Szent István-napi tűzijátékot. A több mint huszonkilencezer pirotechnikai terméket mintegy ötszáz indítási pontról – köztük 9 folyami uszályról, 65 pontonról, a Szabadság, az Erzsébet és a Margit hídról – lövik a magasba a szakemberek, akik hat hónapja készülnek erre a jelentőségteljes eseményre.

A tervezők kiemelten ügyeltek arra, hogy a minden korábbinál szélesebb, csaknem öt kilométernyi látványtéren, a Duna-part bármely pontján állva közel azonos vizuális élményben részesüljenek a vendégek. 

Mindez igaz a tűzijátékot kiegészítő drónshow-ra is, amelyben összesen 1300 pilóta nélküli repülőeszköz jeleníti meg a magyar történelem legmeghatározóbb jelképeit.

tűzijáték, augusztus20
Idén is varázslatos tűzijátékra számíthatunk.
Fotó: Facebook / Magyarország Kormány

A Tűz és fények játéka az idén is egy, a nemzeti mesehagyományból jól ismert karakter szemszögén keresztül meséli el a magyarság történetének legfontosabb eseményeit: a Csodaszarvas, Attila, Csaba királyfi, a honfoglalás és államalapító Szent István királyunk történetét. 

Az öreg pásztor által felvillantott mondabéli és történelmi epizódok adják a narrációval ellátott tűzijáték-show hat tételét, amit az Elek Norbert által megálmodott zenei kompozíció tesz teljessé. 

A zenei aláfestésben a magyar népdalhagyomány ismert darabjai mellett a legnagyobb zeneszerzőink, Liszt Ferenc és Kodály Zoltán darabjai is felsejlenek.

Európa legnagyobb tűzijátékát ezúttal is olyan ismert szakemberek álmodták meg és celebrálják, mint a montreali tűzijáték-világverseny díjazottja, Seres Anikó, a fényfestésért és látványtervezésért felelős Besnyő Dániel, valamint a művészeti koncepciót előkészítő Iványi Árpád és Réti Barnabás.

Az alkotókkal készített exkluzív interjút itt tekintheti meg:

A Szent István Nap programjaival kapcsolatos részletes információk elérhetők a rendezvénysorozat folyamatosan frissülő honlapján, valamint a Szent István Nap mobilapplikációban.

Korábban már írtunk róla, hogy idén is nagyot szól majd a tűzijáték Magyarország születésnapján. A Kárpát-medence legízletesebb magyar ételeit is végigkóstolhatjuk a Szent István Napon és az idei díjnyertes sós sétálósütemény is megkóstolható a Magyar Ízek Utcájában.

A programokról részletesen a Szent István-napi programok dossziénkban is olvashat.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!