Diszkóbotránytól az ügyészségig: itt tart Magyar Péter lopási ügye - videó

magyarpéter, buli, csajozás
Magyar Péter az ukrán alvilág szórakozóhelyén szedi fel a nőket.
Fotó: Ripost
Vágólapra másolva!
Lopás miatt kérték Magyar Péter mentelmi jogának felfüggesztését, az ügy azonban nem ezzel kezdődött. Magyart júniusban szabályosan kidobták egy szórakozóhelyről, ahol botrányosan viselkedett. Szemtanúk szerint részegen kötözködött, és egészen fiatal lányokat is zaklatott.
Vágólapra másolva!

Júniusban robbant a botrány Magyar Péter körül, amikor kiderült, hogy egyik éjszaka kidobták egy fővárosi szórakozóhelyről a viselkedése miatt. 

Ahogy arról az Origo is beszámolt, Magyar Péter az ötödik kerületi helyen a szemtanúk szerint részegen bulizott, fiatal, egyes források szerint kiskorú lányokat zaklatott, a lábuk között csúszott-mászott; erről videó is készült. 

Magyar, miután jelentős mennyiségű alkoholt fogyasztott, az ott lévő szemtanúk szerint kötekedni kezdett. Közben folyamatosan fenyegetőzött, hogy ha „valakinek nem tetszik valami”, akkor ő majd tönkreteszi, kapcsolatai révén bezáratja a szórakozóhelyet, mert hogy ő ezt „bármikor el tudja intézni”. Majd szóváltásba keveredett egy férfival, akit meg is ütött, sőt a telefonját is elvette. 

A politikust viselkedése miatt végül a biztonsági őrök dobták ki a szórakozóhelyről, de az utcán is folytatta a hőzöngést. 

Sőt, tántorgó lépésekkel ment le a Duna partjához, és a folyóba dobta a férfi telefonját.

Nyomozás indult 

„A Budapesti Rendőr-főkapitányságra 2024. június 21-én 4 óra 30 perc körül érkezett bejelentés kapcsán garázdaság és rongálás gyanúja merült fel, az ügyben az V. Kerületi Rendőrkapitányság rendelt el nyomozást. A szükséges eljárási cselekmények folyamatban vannak, bővebb tájékoztatást a későbbiekben tudunk adni - közölte a rendőrség júniusban Magyar botrányos éjszakája után. 

magyarpéter
A részegen tántorgó Magyar Péter
Fotó: Ripost

A rendőrség pár nappal később egyébként megtalálta a folyóba dobott telefont. 

A hatóságoknak később, úgy tudjuk, sikerült a telefonból kinyerni és lementeni a rajta lévő felvételeket, amelyek így bizonyítékul szolgálhatnak a folyamatban lévő eljárás során.

Magyar egyébként eddig mentelmi jogára hivatkozva próbált meg kibújni a felelősségre vonás alól, a napokban azonban 

lopás miatt kérte a legfőbb ügyész Magyar Péter mentelmi jogának felfüggesztését.

A Legfőbb Ügyészség közleménye szerint a rendelkezésre álló adatok azt mutatják, Magyar Péter 2024. június 21-én hajnalban egy budapesti klubban szórakozott, ahol mások mellett a sértett is mobiltelefonjával videóra vette őt. Miután Magyar Péter és egyik társa észrevette, hogy a férfi felvételeket készít, szóváltásba keveredtek vele. A vita során Magyar Péter hirtelen mozdulattal kivette a sértett kezéből a telefont, és azt zsebre tette. A telefont a sértett többszöri kérésére sem adta vissza; letagadta, hogy az nála lenne. Miután a szórakozóhelyet elhagyta, a Duna felé indult; őt többen, köztük a sértett, követték. A képviselő lesétált közvetlenül a vízpartra, és a telefont szándékosan a Dunába ejtette - tették hozzá. 

Ez a magatartás a lopás bűncselekménye törvényi tényállásának a megvalósítására alkalmas.

A felmerült bizonyítékok alapján a legfőbb ügyész az Európai Parlament elnökénél Magyar Péter európai parlamenti képviselő mentelmi jogának felfüggesztését indítványozta.

Érdekes, hogy annak ellenére bújt a mentelmi joga mögé a politikus, hogy a választási kampányban még annak eltörlése mellett érvelt

Kiskorú lányokat zaklatott

Ahogy arról korábban írtunk, a Ripost megtalálta azt az édesapát, aki kiskorú lányával és annak barátnőivel ott volt az Ötkert nevű szórakozóhelyen azon az éjszakán, amikor biztonsági őrök botrányos viselkedése miatt kidobták Magyar Pétert. A Ripost arról ír, hogy az édesapa születésnapi ajándékként vitte el 17 éves lányait és barátnőit a „tinidiszkónak” is nevezett rendezvényre. A történtekre felháborodottan visszaemlékező apa állítja, hogy a nagyon részeg

Magyar Péter a lányának és szintén kiskorú barátnőinek obszcénnek, sőt perverznek mondható ajánlatokat tett.

Úgy viselkedett, mint aki, ahogy az édesapa fogalmazott, „azonnal bárkit az ágyába cipelhet, és még az illető érezze megtiszteltetésnek”. Az édesapa szerint Magyar pontosan ezt mondta az egyik kiskorú lánynak: „Örülj, ha szétteheted nekem a lábad.”

A portál szerint az édesapa állítja, hogy a botrány kirobbanásában az játszotta a legnagyobb szerepet, hogy Magyar Péter egyre inkább bevadult, mint aki nem ismer határokat. Akik kifogásolták az obszcén beszólásokat, azokat „szó szerint megfenyegette”. Amikor szóvá tették neki, hogy sok körülötte a kiskorú lány, az édesapa szerint ezt mondta Magyar Péter: 

Nem baj, szeretem a friss húst.

Szánalmasan magyarázkodott

Magyar Péter egyébként próbálta megmagyarázni a diszkóbotrányát.

Zavaros gondolatmenetének a lényege, hogy részeg tombolása valamiféle érték. Ez az emberi viselkedés, szerinte.

A diszkóbotrányával kapcsolatos egyik tárgyalásán pedig arról is beszélt, hogy a zaklatás megítélése nagyon széles skálán mozog, ami részben egyéni megítélés kérdése. 

Én arra hivatkoztam az előbb, hogy például Dél-Amerikában a tangó nevezetű tánc sokak számára itt, Európában erotikusnak számít, és lehet, hogy még zaklatónak is, viszont a világ nagy részén nem számít annak.”

Így szerinte hiába mondja akár 200 tanú, hogy zaklatás történt, ha maga az áldozat nem így élte meg.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!