Egy teljesen üres józsefvárosi utcában pont a templom elé rakták le a mobilvécét

Fotó: Facebook/Pikó András
Vágólapra másolva!
A józsefvárosi Kun utca békéjét közel két hete, augusztus 21-e óta a feje tetejére állította a kerületi vezetés. Az Utcafásítási Program részeként 12 fát ültetnek és több mint 50 négyzetméternyi zöldfelületet alakítanak ki, aminek örülhetnének is a helyiek, de a munkások épp a Szent Rita-templom bejáratánál kénytelenek elvégezni a dolgukat, mert oda rakták nekik a mobilvécét.
Vágólapra másolva!

"Mennyire kell abnormálisnak lenni ahhoz, hogy egy teljesen üres utcában pont a templom elé tegyenek egy darab mobilvécét?" - tette fel a kérdést egy kerületi lakó az egyik nyilvános józsefvárosi Facebook-csoportban. Azt írta, Pikó Andrásék raktak már ilyen illemhelyet játszótér kerítéséhez, de gyógyszertár ajtaja mellé is.

Sokan zúgolódtak a jelenség láttán:

„Ez a „nyócker”! Itt mindent lehet! Meg lett szavazva, ugye? Tehát itt mindent lehet. Az utcán, téren élni, hugy*zni, sz@rni, fürödni, élni! Ez a nyolcker!”

„Ezt már tényleg nem hiszem el, ha nem látom! Ha a munkásoké is ez mobilvécé, akkor sem egy kápolna bejáratához tegyék már. Istent és a hívőit gyalázzák ezzel!”

A posztok hatására a mobilvécét már kicsit odébb helyezték – így már nem pont a templom bejáratánál állt, de nem messze, a szomszédos társasház bejáratához került. A Kun utcai munkák várhatóan ezen a héten véget érnek - ekkor a mobilvécét is elviszik.

Hogy pontosan hol volt és hova került a kritizált vécé, a Metropol fotóin látható.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!