Már rekordszámú fiatal jelentkezett tartalékosnak a Magyar Honvédséghez

Vágólapra másolva!
Sikeres a „Szeretem, Megvédem!” kampány!, ugyanis sok ezren érdeklődtek eddig, több ezren jelentkeztek, és közülük már 1000 elszánt, a haza iránt elkötelezett magyar kötött szerződést a Magyar Honvédséggel, hogy területvédelmi tartalékosként erősítse hazánk védelmét – jelentette be Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
Vágólapra másolva!

Amióta a magyar területvédelmi tartalékos rendszer elindult, ilyen rövid idő alatt ennyi önkéntes még soha nem jelentkezett a haderőbe. Magyarország nem behívót, hanem meghívót adott fiataljainak. Meghívót egy életre szóló küldetésre, egy olyan közösségbe, ahol az összetartozás, a közös felelősségvállalás és a bajtársiasság alapvető és elengedhetetlen

– mondta a miniszter. A tárcavezető hangsúlyozta, hogy a területvédelmi tartalékosok a civil foglalkozásuk mellett hozzájárulnak a haza szolgálatához. „A legfontosabb ugyanis az emberállomány, akik elhivatottságukkal biztosítják a haza védelmét” – fogalmazott Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

Ifj. Schobert Norbert egészségügyi vizsgálaton.
Fotó: MTI/Soós Lajos

A behívás idejére napi alapilletmény jár

A tartalékos kiképzés munka vagy tanulás mellett modulokban is elvégezhető akár hétvégenként is. A jelentkezők évi bruttó 600 ezer, azaz havi 50 ezer forintot kapnak az alapkiképzés után, a szerződéskötési díj bruttó 150 ezer forint. 

A behívás idejére napi alapilletmény jár. Mindezeken felül bruttó 500 ezer forint ajánlási bónuszt kap minden tartalékos, miután az általa toborzott új tartalékos elvégzi az alapkiképzést. 

A felsőoktatásban tanulók havonta bruttó 160 ezer forint tartalékos ösztöndíjra pályázhatnak, de az ösztöndíj értéke akár a 360 ezer forintot is elérheti, valamint a szakképzésben tanulók bruttó 110 ezer forint ösztöndíjra jogosultak, amennyiben tanulmányaik alatt szolgálatot vállalnak 

– folytatta a miniszter.

tartalékos, kellerjózsef
Keller József és fia nagyon szeretik a tartalékos szolgálatot, amely rengeteget adott nekik.

Várják a jelentkezőket továbbra is

„Az iranyasereg.hu oldalon folyamatosan fogadjuk a jelentkezéseket. Sok ezernél tartunk már, akik valamilyen formában jelezték az érdeklődésüket” – mondta a miniszter. Hozzátette, hogy a területvédelmi tartalékos rendszer az ország egészét lefedi, a tartalékosok kiképzésük után helyben tudnak szolgálatot teljesíteni. 

Országszerte, összesen 21 helyőrségben tartanak jelenleg is a bevonult vagány, bátor tartalékos katonáink kiképzései

 – fogalmazott Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

Az Origo korábban interjút készített a június 17-én indult „Szeretem, megvédem!” elnevezésű területvédelmi tartalékos kampány apropóján két fiatallal. Biró Ferenc a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karán tanul nemzetközi biztonság és védelempolitika szakon. Tanulmányai mellett tartalékos őrmesterként szolgál. Nagyváti Bence szakaszvezető szintén az NKE-n végzi tanulmányait, ő az Államtudományi- és Nemzetközi Karon tanul nemzetközi igazgatást angol nyelven. 2023 júliusa óta tartalékos, Hajdúhadházon végezte az alapkiképzést. Az országot kapillárisszerűen átszövő hét területvédelmi ezredbe most is azokat a bátor, tettre kész jelentkezőket várják, akik hajlandók kihozni magukból a legtöbbet, akik tenni akarnak Magyarországért, otthonukért és szeretteikért. Az interjút ITT tudja elolvasni!

Azt is megírtuk, hogy belépett a Magyar Honvédséghez a Fradi válogatott sztárfocistája is. A vele készített interjúnkat ITT olvashatja el!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!