Fővárosi korrupciós botrány: börtönben marad Kiss László

kisslászló, karaácsonygergely, óbuda
Kiss László, Óbuda korrupt polgármestere és Karácsony Gergely
Vágólapra másolva!
December 16-ig meghosszabbította a bíróság Kiss László óbudai polgármester letartóztatását - tudta meg a Magyar Nemzet Zamecsnik Pétertől, Kiss ügyvédjétől. A végzés nem végleges.
Vágólapra másolva!

Három hónappal, december 16-ig hosszabbította meg az óbudai polgármester letartóztatását a bíróság – mondta a Magyar Nemzet megkeresésére Zamecsnik Péter, Kiss László ügyvédje. A bíróság végzése nem végleges.

Kiss Lászlót még augusztus 14-én vették őrizetbe, majd a bíróság két nappal később elrendelte a letartóztatását. Kisst, valamint alpolgármesterét, a júniusban őrizetbe vett Czeglédy Gergőt minősített vesztegetéssel gyanúsítják. 

A korrupciós ügy persze nem velük kezdődött, a történet szálai több évvel korábbra vezetnek vissza. 

A bombát Anonymous robbantotta néhány éve, több videó kiszivárogtatásával. Például közzétette azt a rejtett kamerás felvételt, amin látható, hogy 

vélhetően korrupciós pénzeket számolnak egy autóban. A felvételeken jól kivehető, ahogyan az összegeket papírzacskóba tették. 

Az álarcos alak tájékoztatása szerint a III. kerületi önkormányzat megbízásaiból visszaosztott pénzről volt szó. 

Az ügyben nyomozás indult, az első gyanúsítottakat március elején fogták el, de az érintettek köre idővel tizenhat főre bővült. A gyanúsítások túlárazott és fiktív szerződésekről, százmilliós kenőpénzek visszaosztásáról szólnak.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!