Vágólapra másolva!
Többmilliárdos köztartozásokat, kifizetetlen áram- és gázszámlákat halmozott fel a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség, amivel az egyház maga lehetetlenítette el az oktatási intézményei működését, veszélybe sodorta saját dolgozóit és az iskoláiban tanuló gyerekeket. Információnk szerint a NAV felé 2 milliárd forint, az MVM irányába pedig 1 milliárd forint a szervezet adóssága.
Vágólapra másolva!

A balliberális média és egyes ellenzéki politikusok ugyan a kormány áldozataként mutatják be a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösséget (MET), a valóság az, hogy ők maguk sodorták veszélybe a saját dolgozóikat és az oktatási intézményeikben tanuló gyerekeket is. 

Azért került bajba a MET, mert nem fizetett adót, még a náluk dolgozók személyi jövedelemadóját, társadalombiztosítását és járulékait sem, amivel majd a nyugdíjba menetelkor vagy az orvosi ellátás igénybevételekor szembesülnek az érintettek. 

Az Iványi Gábor metodista lelkész által alapított kisegyháznak a NAV felé legalább 2 milliárd forint adóssága van, idén februárban a gazdasági vezetőjét is bilincsben vitték el pénzügyi visszaélések gyanújával. A MET a Magyar Villamos Művek felé is horribilis összeggel tartozik, a ki nem fizetett gáz- és áramszámlák nagyságrendileg 1 milliárd forintot tesznek ki - írta a Magyar Nemzet.

Nem véletlen tehát, hogy az állam az államháztartás szabályai szerint visszatartja ezen adósságok csökkentésére az egyháznak járó állami támogatásokat.

Az MVM világosan közölte, hogy nem tudja még egy téli szezonban ingyenesen biztosítani a fűtést és az áramot az egyház által fenntartott intézmények működtetéséhez. Ebben a helyzetben lépett a Kormányhivatal és állapította meg, hogy az iskolák további működtetésének hiányoznak a feltételei. Mindez ténykérdés, hiszen az épületekben hamarosan nem lesz gáz és áram.

Mindezek ismeretében egyértelmű, hogy az iskolák bezárása kizárólag Iványiék felelőssége, ők idézték elő ezt az állapotot az éveken át tartó, pénzügyi visszaélések gyanúját is felvető, felelőtlen gazdálkodásukkal. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!