Magyar Péternek lopás miatt kellene felelnie, brüsszeli mentelmi joga mögé menekül

Vágólapra másolva!
Döntött az ügyészség: lopás miatt kezdeményezték Magyar Péter mentelmi jogának felfüggesztését az Európai Parlament elnökénél. A nyomozati adatok is megerősítik, amiről a sajtó korábban már beszámolt, hogy Magyar Péter 2024. június 21-én hajnalban egy budapesti klubban szórakozott, ahol mások mellett a sértett is mobiltelefonjával videóra vette őt. Miután a politikus és egyik társa észrevette, hogy a férfi felvételeket készít, szóváltásba keveredett vele. A vita során Magyar hirtelen mozdulattal kivette a sértett kezéből a telefont, és azt zsebre tette, majd a Dunába dobta a készüléket. Tavasszal a választási kampányban még azzal házalt a Tisza Párt elnöke, hogy meg fogja szüntetni a politikusok mentelmi jogát, de a júniusi diszkóbotránya után már menekülni akar, nem kíván lemondani az európai parlamenti mandátumával járó védettségről.
Vágólapra másolva!

Lopás bűncselekménye miatt a Központi Nyomozó Főügyészség előtt folyamatban lévő nyomozás eredményeként Polt Péter legfőbb ügyész indítványt tett az Európai Parlament elnökénél Magyar Péter európai parlamenti képviselő mentelmi jogának felfüggesztéséreadta hírül Magyarország Ügyészsége. 

Magyar
Radnai és Magyar a luxusszórakozóhelyen
Fotó: TV2 képernyőfotó

Mint fogalmaztak, a rendelkezésre álló adatok szerint Magyar Péter 2024. június 21-én hajnalban egy budapesti klubban szórakozott, ahol mások mellett a sértett mobiltelefonjával videóra vette őt. Miután Magyar Péter és egyik társa észrevette, hogy a férfi felvételeket készít, szóváltásba keveredett vele. A vita során Magyar Péter hirtelen mozdulattal kivette a sértett kezéből a telefont és azt zsebre tette. A telefont a sértett többszöri kérésére sem adta vissza, letagadta, hogy az nála lenne. Miután a szórakozóhelyet elhagyta, a Duna felé indult, többen követték, köztük a sértett is. A képviselő lesétált közvetlenül a vízpartra és a telefont a Dunába dobta.

A közleményben hangsúlyozták: ez a magatartás a lopás bűncselekménye törvényi tényállásának a megvalósítására alkalmas. 

A százezer forintot meghaladó értékű telefon – rendőri intézkedés után – működőképesen került vissza a sértetthez.

A felmerült bizonyítékok alapján a legfőbb ügyész az Európai Parlament elnökénél Magyar Péter európai parlamenti képviselő mentelmi jogának felfüggesztését indítványozta. A büntetőeljárás európai parlamenti képviselővel szembeni lefolytatására – így a tényállás részleteinek további tisztázására – a mentelmi jogának felfüggesztését követően nyílik lehetőség – tájékoztatott a vádhatóság.

Egyébként már javában zajlana a hatósági eljárás Magyar Péter ellen, ha betartotta volna a választási kampányban tett ígéretét, hogy nem megy Brüsszelbe, azaz nem veszi fel az európai parlamenti mandátumát, ami együtt jár a mentelmi joggal. 

Így lophatta el Magyar a telefont

Magyar Pétert még  június 21-én hajnalban a biztonsági őrök dobták ki egy belvárosi luxus-szórakozóhelyről, mivel a baloldali politikus közbotrányt okozott. Szemtanúk beszámolói és videófelvételek alapján a diszkóban részegen randalírozott, és megütött egy férfit is. Fiatal lányokkal erőszakoskodott, egy édesapa beszámolója szerint 17 éves lányának, alpári kifejezéseket használva, nyílt szexuális ajánlatott tett.

A botrányos éjszaka egyik kulcsmomentuma volt, hogy Magyar az egyik jelenlévő kezéből erőszakkal ki is vette a telefonját, majd miután a biztonságiak kivezették a klubból, a Dunába dobta a készüléket. Később a telefon tulajdonosa feljelentést tett, majd a Tényeknek is nyilatkozott. A hírműsorban videókat mutattak be Magyar botrányos viselkedéséről, majd pedig az is kiderült, hogy a férfit Magyar Péter kétszer is pofon vágta. 

A férfi az estével kapcsolatban felidézte, hogy 

nemcsak Magyar Péter, hanem Radnai Márk, Magyar Péter pártjának alelnöke is fenyegette, a szórakozóhelyen pedig azt követelte tőle, hogy fejezze be a felvételek készítését. 

A Tényeknek nyilatkozó férfi azt állítja, 

először fel sem ismerte Magyar Pétert, mert a politikus már akkor annyira részeg volt, hogy nehezen lehetett azonosítani.

A felvételeket készítő férfi megerősítette, hogy végül Magyar csavarta ki a kezéből a telefont, ezután ő pedig megpróbálta visszaszerezni, követte a társaságot, amely Magyar kidobása miatt távozni kényszerült. Ekkor csattant el a két említett pofon, ami, elmondása szerint, váratlanul érte a telefonját visszaszerezni próbáló áldozatot. Mint mondta, ezután Magyar nagy elánnal a Duna felé indult, amit először senki sem értett. Ezután feltűnés nélkül próbálta belepottyantani a Dunába a telefont, de ezt mindenki látta, mert figyelték, hogy miért indult el a víz felé a politikus. 

A telefonját elveszítő férfi ezek után egy járókelőtől kölcsönkért mobillal hívta a rendőröket, Magyarék pedig ekkor taxival elhagyták a helyszínt. A rendőrök, mint az már ismert, búvárok segítségével szerezték vissza a Dunába hajított mobilt, amelyről kinyerhetők voltak a felvételek, amelyeken Magyar fiatal lányok lábai között csúszik-mászik az Ötkert nevű belvárosi luxusszórakozóhelyen.  A férfi elmondása szerint egyébként az eset után napokkal Radnai Márk verőemberek társaságában még egyszer megfenyegette. 

A rendőrök, mint az már ismert, búvárok segítségével szerezték vissza a Dunába hajított mobilt, amelyről kinyerhetőek voltak a felvételek, melyeken Magyar fiatal lányok lábai között csúszik-mászik az Ötkert nevű belvárosi luxus-szórakozóhelyen. A Dunából előkerült felvételeken jól látszik hogy mennyire agresszív módszerekkel provokálta szexuálisan Magyar Péter a kiszemelt lányokat. Leguggolt eléjük, fejét intim testtájakhoz szorította, erőszakkal átmászott a lábuk között.  Aki tiltakozott annak azt mondta: Örülj, hogy szétteheted nekem a lábadat!

Sikoltoztak, aztán elmenekültek a letámadott lányok

 

Miért menekül Magyar Péter a felelősség elől?

A fenti botrányos esettel kapcsolatban derült ki, hogy Magyar ragaszkodik a brüsszeli mentelmi jogához, így elakadt az eljárás a Dunába dobott telefon ügyében. Magyar Pétert így nem lehet kihallgatni. A baloldali politikus rengeteg erőszakos botránya ellenére sem vállalja semmiért a felelősséget. A fenti esettel kapcsolatban érdeklődött Menczer Tamás hétfőn.

Peti! Szórakozóhelyen telefont lopsz, és a mentelmi jogod mögé bújsz?"

- tette fel a kérdést Menczer Tamás. „Hol a nagy bátorság?” – tette hozzá.

Magyar Péter a diszkóbotrányával kapcsolatos egyik tárgyalásán arról is beszélt,  hogy a zaklatás megítélése nagyon széles skálán mozog, ami részben egyéni megítélés kérdése. 

Én arra hivatkoztam az előbb, hogy  például Dél-Amerikában a tangó nevezetű tánc sokak számára itt, Európában erotikusnak számít, és lehet, hogy még zaklatónak is, viszont a világ nagy részén nem számít annak”

Így szerinte hiába mondja akár 200 tanú, hogy zaklatás történt, ha maga az áldozat nem így élte meg. 

Lopott, most pedig a mentelmi joga mögé bújik Magyar Péter

A Tisza Párt elnöke nemcsak az EP-képviselői mandátumával kapcsolatban vezette félre a kampányban a választókat, de a mentelmi jogról is egészen mást mondott akkor, mint manapság. Magyar Péter tavasszal több rendezvényen, lakossági fórumon is hevesen agitált a politikusok mentelmi joga ellen, mondván, hogy meg fogja szüntetni, neki sincs szüksége rá, áll elébe minden peres eljárásnak.

Április 25-én egy fórumon Tamásiban azt mondta ( a videóban 56:12-től): „És eltöröljük a mentelmi jogot természetesen. Semmi értelme. Nyilván van Simonkáknak, Boldogoknak, társaiknak. […] Szóval nyilván a mentelmi jog az egy szükséges rossz. Egyébként vannak olyan országok, ahol ez működik, vannak, ahol nem, nekünk nem lesz rá szükségünk, úgyhogy mi ezt eltöröljük.” 

Később egy derecskei fórumon május 6-án megerősítette a korábbi ígéretét, sőt azt is elmondta, hogy nem veszi fel az EP-mandátumát (a videón 31:17-től): „A mentelmi jogot meg fogjuk szüntetni, ezt már több helyen mondtam. Bár egyébként lehet, hogy nekem például szükségem lenne rá, mert éppen harminc eljárást indítottak ellenem, és nyilván ez lesz a következő két évben is. De ennek ellenére sem fogom felvenni az európai parlamenti képviselői mandátumot, amivel egyébként járna ugyanúgy mentelmi jog.”

Magyar Péter a szentendrei kampányrendezvényén már Orbán Viktort fenyegette, amikor úgy fogalmazott (a videón 20:40-től): „Tisztelt Miniszterelnök úr, én a holnapi napon feljelentem önt mint miniszterelnököt, a Fidesz elnökét. Feljelentem önt aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt elkövetett, jelentős érdeksérelmet okozó rágalmazásért. (…) Miniszterelnök úr, ne legyen gyáva, ne bújjon a mentelmi joga mögé. Találkozunk a bíróságon.”

Szintén a kormányfőt támadta Oroszlányban a Tisza Párt elnöke a választási kampány során, miközben a jobboldali sajtó munkatársait is fenyegette. Magyar Péter szó szerint azt mondta (a videón 19:49-től): „Jeleztem, hogy egyébként a választás után fel fogunk jelenteni minden propagandistát és mindenkit, aki egyébként hazudik. Most csak, idézőjelben, csak a miniszterelnök úrra van időm, úgyhogy még ma be kéne adnom a két feljelentést, még át kell olvasnom az autóban. Egyrészt ugye rémhírterjesztés miatt, másrészt rágalmazás miatt fogom dr. Orbán Viktort feljelenteni, és remélem, hogy nem lesz olyan gyáva, hogy a mentelmi joga mögé bújik. Meglátjuk, meglátjuk.” 

Aztán az említett diszkóbotránya után fordult a kocka, Magyar már nem ellenzi a mentelmi jogot, ő maga sem kíván lemondani róla. Az ATV egyik műsorában augusztus végén kínosan igyekezett kitérni a témával kapcsolatban feltett kérdések elől. Magyar agresszív hangnemre váltott, amikor az ATV riportere arról kérdezte, hogy tervezi-e felfüggeszteni a mentelmi jogát az ellene zajló telefonlopási ügyben.

Engem senki nem keresett meg, se ügyészség, se rendőrség. Ha megkeresnek, és megmondják, hogy milyen eljárás van és milyen bizonyítékok, akkor majd eldöntöm. Ha egy politikailag motivált eljárásról van szó, ami egyébként minden eljárásra jellemző jelenleg velem szemben, akkor nyilván nem. Hogyha olyan bizonyítékaik vannak, amelyeket jelenleg hazudik a propagandamédia, akkor ezt megfontolom, de egyébként én nem mondhatok le, az Európai Parlament fog erről dönteni – próbálta hárítani a felelősséget.ű

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!