Magyar Péter a lopási ügye előtt: gyáva, aki a mentelmi joga mögé bújik - videó

Vágólapra másolva!
Álszent módon viszonyul a mentelmi jog kérdéséhez Magyar Péter, aki a választási kampányban még azzal kérkedett, hogy neki nincs szüksége a védettségre, el fogják törölni a jogintézményt, sőt a miniszterelnököt próbálta provokálni az egyik lakossági fórumán.
Vágólapra másolva!

Idézzük fel, mit is mondott Magyar Péter a szentendrei kampányrendezvényén: 

Tisztelt Miniszterelnök úr, én a holnapi napon feljelentem önt mint miniszterelnököt, a Fidesz elnökét. Feljelentem önt aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt elkövetett, jelentős érdeksérelmet okozó rágalmazásért. (…) Miniszterelnök úr, ne legyen gyáva, ne bújjon a mentelmi joga mögé. Találkozunk a bíróságon.

Ma viszont Magyar Péternek kellene felelősséget vállalnia a hatóságok előtt a júniusi diszkóbotránya miatt, de esze ágában sincs lemondani az EP-képviselőként őt is megillető mentelmi jogról. 

Arról nem is beszélve, hogy a Tisza Párt elnökét – ha tartja magát ahhoz, amit a kampányban folyamatosan hangoztatott, hogy semmiképp nem megy Brüsszelbe, nem veszi fel az EP-mandátumát – meg sem illetné a mentelmi jog.

Így azonban az Európai Parlament döntésén múlik, hogy a hatóságok elindíthatják-e az eljárást, miután csütörtökön lopás bűncselekménye miatt a Központi Nyomozó Főügyészség előtt folyamatban lévő nyomozás eredményeként Polt Péter legfőbb ügyész indítványt tett az EP elnökénél Magyar Péter mentelmi jogának felfüggesztésére.

Ennek előzménye, hogy az Ötkert nevű belvárosi szórakozóhelyen június 21-én éjszaka a Tisza Párt elnöke botrányosan viselkedett, majd amikor egy férfi videózni kezdte őt, szóváltásba keveredett vele. 

A vita során Magyar hirtelen mozdulattal kivette a sértett kezéből a telefont, és azt zsebre tette, majd többszöri kérés ellenére sem adta vissza, sőt letagadta, hogy a készülék nála lenne. 

Miután a szórakozóhelyet elhagyta, a Duna felé indult, lesétált a vízpartra, és a folyóba dobta a készüléket. Ez pedig az ügyészség szerint lopás bűncselekményének minősül.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!