Robert C. Castel: Magányos farkasként már elértem az üvegplafont

robertccastel, Robert C. Castel (Forrás: Facebook)
Vágólapra másolva!
Csatlakozik az Alapjogokért Központhoz az izraeli védelmi erők százados veteránja. Robert C. Castel biztonságpolitikai tanácsadóként segíti majd a Központ munkáját.
Vágólapra másolva!

Az izraeli védelmi erők százados veteránja, aki számos harci tapasztalattal rendelkezik a közel-keleti hadszíntéren, 

Robert C. Castel 2024 szeptemberétől biztonságpolitikai tanácsadóként csatlakozik az Alapjogokért Központhoz 

– derült ki a Központ Origóhoz eljuttatott közleményéből. 

Az Alapjogokért Központ emlékeztet, Robert C. Castel a magyar médiában már 2016 óta jelen van, de igazi ismertségre az orosz-ukrán háború 2022 évi eszkalációja után tett szert. Rövid idő alatt a háború egyik legismertebb szakértőjévé vált. 

Az elemzők többségétől eltérően, nem taktikai, illetve műveleti szinten boncolgatja az eseményeket, hanem a teljes kép megértésére törekszik.

A szakértő a Magyar Nemzetnek adott interjújában beszélt arról, hogy milyen céllal csatlakozott az Alapjogokért Központhoz. Mint mondta, „magányos farkasként” az elmúlt két évben elérte, amit elérhetett: két könyv – több kiadásban –, egy harmadik előkészületben, számtalan cikk, interjú, podcast és egyéb médiamegjelenés.

Ugyanakkor számomra egyértelművé vált, hogy elértem egy „üvegplafont”, amit magányos farkasként már nem tudok áttörni. Magányos farkasként ez az a pillanat, amikor csatlakozunk a falkához. Ami az Alapjogokért Központot illeti, számomra a legnagyobb vonzerejük az volt, hogy nem foglalkoznak meddő akadémiai köldöknézéssel. A tudás számomra csak akkor értékes, ha az a cselekvés egyik formája" 

– fogalmazott. 

Az interjúban beszélt arról is, hogy az orosz–ukrán háborút lezáró jövőbeli békéhez Magyarország legfontosabb hozzájárulása az volt, hogy le mert tenni az asztalra egy B tervet ott, ahol addig csak A+ tervekről volt szabad beszélni. A szakértő kitért arra, hogy hova futhat ki az ukrajnai konfliktus, de beszélt arról is, hogy milyen szakaszban zajlik éppen a közel-keleti háború.

A teljes interjút IDE KATTINTVA olvashatja el. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!