Vágólapra másolva!
Szombat este a Marco Rossi által vezetett magyar labdarúgó-válogatott Düsseldorfban mérkőzik a német csapattal a Nemzetek Ligája A osztályának első fordulójában. A rangadóra az UEFA a francia sztárbírót, Clément Turpint jelölte.

A 42 éves Clément Turpin hazája élvonalában 2008-ban mutatkozott be, 2011 áprilisában pedig a Francia Kupa történetében a döntő legfiatalabb játékvezetője lett.

A nemzetközi szövetségtől (FIFA) 2009 decemberében kapta meg a nemzetközi titulust. Ilyen fiatalon ez korábban egyetlen francia játékvezetőnek sem sikerült. A nemzetközi porondon 2010 tavaszán az Olaszország–Magyarország U21-es Európa-bajnoki selejtezőn debütált, amit a házigazda 2-0-ra megnyert. Turpin mindkét együttesből kiállított egy-egy embert, a magyaroktól Kádár Tamást.

775817318
A francia Clément Turpin vezeti a németek elleni Nemzetek Ligája-meccset
Fotó: AFP/Adrian Dennis

A francia sztárbíró a legutóbbi két szezonban BL-elődöntőig jutott, 2022-ben azonban ő vezette a Liverpool-Real Madrid Bajnokok Ligája-döntőt.

Turpin eddig háromszor vezetett a magyar válogatottnak, a mieink mindhárom meccset megnyerték. A francia bíró legutóbb 2022. június 14-én fújt a magyar válogatottnak. Akkor a mieink történelmi győzelmet aratva 4-0-ra legyőzték az angolokat Wolverhamptonban a Nemzetek Ligájában. 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!