Újabb képek érkeztek a Vas vármegyei pusztító erdőtűzről

erdőtűz
Fotó: Facebook / Celldömölki Önkormányzati Tűzoltóság
Vágólapra másolva!
Hatalmas erdőtűz pusztít Vas vármegyében. A lángok Csönge közelében csaptak fel csütörtökön, több település tűzoltói, összesen 120 ember oltja a tüzet nagy erőkkel órák óta. Ezenkívül önkéntesek is a helyszínen vannak, és az önkormányzatok is összefogtak. Több vad elpusztult, veszélyben volt egy sertéstelep, de még a lakóházak is.
Vágólapra másolva!

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, erdőtűz tört ki a Vas vármegyei Csönge közelében csütörtökön. A katasztrófa során több vad elpusztult; a tűzoltóknak egy sertéstelepet is meg kellett védeniük a lángoktól, illetve meg kellett akadályozniuk, hogy a lángok a házak felé terjedjenek. 

A tűzoltók továbbra is nagy erőkkel oltják a lángokat Vönöck és Kenyeri között, Csönge térségében, ahol mintegy száz hektáron égett le száraz füves terület, ötven-hatvan hektáron pedig a hat méter magas fenyves is lángra kapott.

"A sárvári, a kapuvári, a pápai, a szombathelyi, a soproni, a körmendi, az ajkai, a zalaegerszegi, a veszprémi hivatásos, a celldömölki önkormányzati, a kenyeri, a nicki, a hosszúperesztegi, a celldömölki önkéntes tűzoltók és vízszállítók dolgoznak a lángok elfojtásán. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is az esetnél tartózkodik, ahol csoportirányítással végzik a munkálatokat. A helyszínre várnak erőgépeket, valamint a környező településekről lajtos kocsik is elindultak" - áll a katasztrófavédelem közleményében.

A Celldömölki Önkormányzati Tűzoltóság újabb bejegyzést tett közzé a Facebook-oldalán.

 Mutatjuk a fotókat:

Az oltást a felélénkülő szél is nehezíti, elhúzódó oltási munkálatokra kell számítani.

Korábban a Balatonnál és a Budapesten is volt erdőtűz.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!