Elhárult az utolsó akadály is, a magyar állam megvásárolja az osztrák Strabag tulajdonrészét a GySEV-ben

Vágólapra másolva!
Néhány napja az utolsó jogi akadály is elhárult azelől, hogy a magyar állam megvásárolja az osztrák Strabag tulajdonrészét a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt-ben, vagyis a GySEV-ben, a magyar állam kifizette a részvények vételárát, így csütörtöktől nemcsak a többség lesz a magyaroké, hanem az irányítás is - közölte Lázár János.
Vágólapra másolva!

Mostantól miénk a döntő szó a GySEV-ben. Néhány napja az utolsó jogi akadály is elhárult azelől, hogy a magyar állam megvásárolja az osztrák Strabag tulajdonrészét a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt-ben, vagyis a GySEV-ben. A magyar állam kifizette a részvények vételárát, így csütörtöktől nemcsak a többség lesz a magyaroké, hanem az irányítás is - jelentette be Lázár János. A közlekedési és építésügyi miniszter közölte, a többség eddig is a miénk volt, csak épp a szocialista kormányok rossz megállapodása miatt a döntő szó eddig az osztrákoknál volt. Mi fizettünk, ők diktáltak.

A kormánytól kapott feladat végrehajtása küzdelmes folyamat volt, ráadásul baráti tűztől sem mentes, hiszen nemcsak osztrák, hanem hazai oldalról is kaptam, kaptunk támadásokat miatta. De megcsináltuk, Magyarország megcsinálta!"

Győztünk és ezzel a győzelemmel minden magyar utas nyer, hiszen például a közös vállalat járműbeszerzései mostantól a magyarországi járműhiányt is közvetlenebb módon enyhíthetik - tette hozzá. 

Lázár közölte, fontos, hogy a GySEV továbbra is közös cég marad, megőrizve annak 150 éves történelmi múltját, hagyományait. Kisebbségi tulajdonosként ezentúl is partnerünk lesz az osztrák állam, amit személyesen is fontosnak tartok, mert a célunk az, hogy a GySEV regionálisan is jelentős szereplővé nőhesse ki magát, amelynek nemcsak a magyarok és az osztrákok, de a közép-európai térség polgárai is haszonélvezői lesznek - tette hozzá. A nótát azonban mindig annak kell rendelnie, aki a számlát fizeti. Ez pedig Magyarország, és erről mától papírunk is van - zárul a bejegyzés.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!