Vágólapra másolva!
Erik ten Hag, a Premier League-ben szereplő Manchester United edzője a borzalmas szezonkezdet ellenére nem gondol arra, hogy veszélyben lenne az állása. A holland szakember töretlenül hisz abban, hogy a Manchester Unitednak sikeres szezonja lehet.

Lassan már semmi meglepő nincs abban, ha a Manchester United borzalmasan kezdi a Premier League-szezont. Erik ten Hag együttese a nyitófordulóban ugyan legyőzte a Fulhamet, ezt követően viszont kikapott a Brightontól, a Liverpooltól pedig megalázó vereséget szenvedett az Old Traffordon. Ez után becsúszott egy győzelem a borzalmasan gyenge Southampton ellen, utána viszont újabb három nyeretlen mérkőzés következett – legutóbb a Tottenham Hotspurtől kapott ki hazai pályán 3-0-ra a Manchester United. 

Ten Hag csapata hat meccsen hét pontot szerzett a bajnokságban, ezzel pedig csak a 13. helyen szerénykedik. A holland szakember kirúgásáról hónapok óta cikkeznek, a legfrissebb hírek szerint Ten Hag kétmeccses ultimátumot kapott, így ha nem tudja megnyerni az FC Porto elleni El-meccset és az Aston Villa elleni Premier League-rangadót, akkor hétvégén elveszítheti az állását. 

Erik ten Hag
Erik ten Hag csapata idén is borzalmasan szerepel a Premier League-ben
Fotó: AFP/Paul Ellis

Ten Hag azonban nem foglalkozik a pletykákkal, optimistán tekint a jövőbe és még mindig bízik benne, hogy sikeres szezonja lesz a Manchester Unitednak. 

Sikerre fogjuk vinni a szezont. Semmi sem könnyű, de emiatt nem kell pánikolnom. Ez a csapat meg tudja oldani a problémákat” 

magyarázkodott a holland edző, akivel az előző szezonban csak a nyolcadik helyen végzett a Manchester United, ami a klub történetének legrosszabb szereplése a PL-ben.

Az előző szezon végén Sir Jim Ratcliffe, a Manchester United kisebbségi tulajdonosa több edző kinevezésén is elgondolkodott, köztük volt Roberto De Zerbit és Thomas Tuchelt is, de Ten Hag megkapta a bizalmat. 

Nem gondolkodom rajta, nem aggódom a jövője miatt. Nyáron egy szövetséget hoztunk létre a tulajdonosi körrel és a vezetőséggel. Most az a stratégia, hogy fiatal játékosokat hozunk ebben az átmeneti időszakban” 

– tette hozzá Ten Hag, akit a hírek szerint az olas Massimiliano Allegri vagy a csapat másodedzője, a klublegenda Ruud Van Nistelrooy válthat a kispadon a közeljövőben. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!