Kastély, utazás, autó, koncert - ezekre a mesés dolgokra költheti nyereményét az Ötöslottó győztese

Vágólapra másolva!
Mint ismert, egy szerencsés játékos szombaton elvitte az Ötöslottó eddigi legnagyobb főnyereményét, mégpedig 6,613 milliárd forintot mely az elmúlt 67 év legnagyobb nyereménye. Először fordult elő, hogy négy egymást követő szám került ki a sorsológömbből.
Vágólapra másolva!

Utoljára negyedévszázaddal ezelőtt fordult elő olyan, hogy egy éven belül kétszer volt TOP1 nyeremény az Ötöslottón, vagyis rendkívül ritka jelenség. A jackpot összege utoljára idén februárban volt hasonlóan magas, és mostanáig a február 24-i telitalálat volt a játék legnagyobb kifizetett nyereménye.

Fontos megjegyezni, hogy 

a szerencsés nyertesnek a sorsolás másnapjától számított 90 napon belül kell jelentkeznie a nemzeti lottótársaságnál.

Ekkora nyereményből számos dolgot megvásárolhat a nyertes, vagy akár új életet is kezdhet a családjával, illetve bebiztosíthatja, hogy még az unokái is biztonságban, jómódban nőjenek fel. Arra a kérdésre, hogy mire költenék a pénzt, a legtöbb válasz az ingatlan felújítást, vagy -vásárlást, utazást, autót, jótékony célt adta meg. 

Ahogy arról korábban az Origo beszámolt, a 6 milliárd forintból akár meg is lehet vásárolni Magyarország legdrágább kastélyát, vagy közel 10 darab 28 karátos gyémánt gyűrű is kitelik a nyereményből. De akár 200 darab egykilós aranyrudat is be lehet szerezni vagy Magyarország legdrágább kastély tulajdonosa is lehet ebből az összegből. Ebből a pénzből meg lehetne venni a legolcsóbb lakást, mégpedig a VII. kerületi, Hernád utcában amelyért 5 millió forintot kérnek. 

Tehát a 6, 2 milliárd forintos főnyereményt 1200 ilyen lakásra is lehetne elkölteni. 

Az ingatlanok mellett pedig bőven telne a világ legújabb iPhone telefonjára is, pontosabban annak 24 karátos arannyal bevont, exkluzív változatára. Ez a telefon 3500 euróba, azaz kb. 1 millió 400 ezer forintba kerül. Mindezek mellett a világ egyik legdrágább gyémántgyűrűje is a lottónyertesé lehet. A fehér-arany arany eljegyzési gyűrűt egy 28 karátos gyémánt díszíti, ezért ez az ékszer több mint 600 millió forintba kerül. 

A Somogy Vármegyei Hírportál szerint a világ egyik legdrágább luxus autójából, a Lamborghini Veneno-ból hármat is meg tud már venni. A luxusjárgány 1,65 milliárd forintot ér. Amennyiben a nyertes szeret utazni, akkor az Ötöslottó mai nyereményéből 113 (!) éjszakára lenne elég egy luxus hajószállodában a világ legdrágább hoteljében. 

Valamint megkérdeztek már játékosokat is, hogy amennyiben ők nyernék meg ezt a hatalmas összeget, mire költenék el. Volt olyan, aki lakást vagy autót venne belőle, a nyeremény egy részé pedig befektetné ingatlanba vagy földterületbe. A Kisalföld úgy gondolja, hogy a 6,613 milliárd forintból jutna olyan őrületre is, minthogy egy saját koncertet szervezhet a  a Rolling Stones fellépésével, mellé pedig meghívhatná előzenekarnak Katy Perry-t és Lady GaGát. Ha pedig aggódik a klímaváltozás okozta változásoktól, akkor ültethet 300 ezer fát a felmelegedés megállítása érdekében. 

Hogyan fizeti ki a nyertesnek a nyereményt a Szerencsejáték?

A nyeremény felvételére csak az a játékos jogosult, aki a játék beküldésekor már betöltötte a 18. életévét. Ellenkező esetben a Szerencsejáték Zrt. a nyeremény kifizetését visszautasítja. A másik fontos szabály, hogy a nyeremény igénylésére a nyertes játékhoz tartozó sorsolás napját követően 90 nap áll rendelkezésre.

Ez tehát azt jelenti, hogy legkésőbb 2025. január 17-ig jelentkeznie kell a titokzatos győztesnek.

És még egy alapvetés: forintalapú magyarországi bankszámlára is szükség van, ugyanis csak erre utalják ki az ötöslottó főnyereményét.

Online játék esetén a játékosnak rendelkeznie kell magyarországi tartózkodási hellyel, SMS-es játék esetén pedig a játékhoz használt aktív (üzembe helyezett) SIM-kártyával. Mindenképpen könnyebbség, hogy a nyereményeket minden esetben az előírt befizetési kötelezettség összegének levonásával fizetik ki, ezért aztán 

a játékost további adófizetési kötelezettség nem terheli.

Hogy milyen módon veheti fel a győztes a lottónyereményét, ITT MEGTEKINTHETŐ.
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!