A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
4
Ezüstérem
5
Bronzérem
5
HUNMagyarország
19:35VízilabdaGyőztes QF 3-Győztes QF 4
HUNMárton Viviana
21:19TekvondoViviana Marton-Aleksandra Perisic
NyílNyíl

Az oroszok irányított bombákkal támadnak, egyre nagyobb a baj a frontokon

Események

Ukrajna, katona
Gyakorlatozó ukrán katonák
Fotó: AFP/Anatolii Stepanov
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háborúról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül22 bejegyzés

Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 893. napjáról.

 

06:27
augusztus 04, 2024
Vágólapra másolva!

Ez történt szombaton

Előző tudósításunkat ITT TALÁLJA.

06:31
augusztus 04, 2024
Vágólapra másolva!

Magyarország segít

Magyarország területére 2024. augusztus 3-án az ukrán-magyar határszakaszon 7149 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 6539 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett.
A beléptetettek közül a rendőrség 76 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást.

06:36
augusztus 04, 2024
Vágólapra másolva!

Zelenszkij: További csapásokra van szükség

Az ukrán elnök napi videójában arról beszélt, hogy sikeresek voltak az orosz repülőterek, olajfinomítók és a logisztikai bázisok elleni ukrán dróncsapások. Volodimir Zelenszkij szerint a háború következményeit testközelbe kell vinni Oroszországban. 

"Hosszú távú csapásokat kell mérni a megszállókra. Olyan helyeket kell támadni, ahonnan rakétákat, "Shahed" drónokat, bombákat indít. Szükségünk van a döntésre, hogy minden olyan fegyvert bevethessünk, ami hatékony lehet. A csapások, amik tömkreteszik az orosz logisztikát és a bázisokat, közelebb hozza a háború végét" - mondta napi videójában az ukrán elnök.

07:43
augusztus 04, 2024
Vágólapra másolva!

Az ukránok elsüllyeszthettek egy orosz tengeralattjárót

A kijevi védelmi minisztérium közölte, hogy Ukrajna szombaton egy merényletben elsüllyesztett egy tengeralattjárót az orosz ellenőrzés alatt álló Szevasztopolban, a Krím legnagyobb városában. "A B-237 Rostov-on-Don támadó tengeralattjárót a Fekete-tenger fenekére küldték" - tették hozzá az ukrán erők.

Azt is közölték, hogy ugyanabban a támadásban az orosz S-400 légvédelmi Triumf védelmi rendszer négy kilövője jelentősen megsérült.
Orosz tisztviselők szerint néhány órával később Ukrajna dróntámadási hullámot indított.
Az orosz védelmi minisztérium szombat esti közleménye szerint 75 ukrán drónt "elfogtak és megsemmisítettek" a két ország határán vagy annak közelében lévő régiók felett.

08:49
augusztus 04, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrajna sürgős vizsgálatot kér

Dmitro Lubinec, Ukrajna vezető emberi jogi tisztviselője a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottságához és az Egyesült Nemzetek Szervezetéhez fordult, hogy vizsgáljanak meg egy fényképet, ami „valószínűleg egy ukrán fogolyról készült, akinek a fejét és végtagjait levágták az oroszok”. 

Andrij Kosztin ukrán főügyész közölte, hogy sürgős nyomozás indult. „Oroszország következetesen megismétli a nácik bűneit, dacosan tanúsítva teljes megvetését a civilizált világ minden normája iránt” – mondta Kosztin. Oroszország tagadta a hadifogoly kínzását vagy más bántalmazását.
 

09:31
augusztus 04, 2024
Vágólapra másolva!

Csökkent az orosz áldozatok száma

A brit védelmi minisztérium legfrissebb hírszerzési jelentése szerint az átlagos napi orosz áldozatok száma Ukrajnában az elmúlt két hónapban a napi 1262 feletti számról 2024 júliusában 1140-re csökkent. 

A csökkentés ellenére az utolsó három hónap volt a legköltségesebb az orosz haderő számára 2022 februárja óta az ukrán vezérkar jelentései alapján. 

A napi átlag csökkenése valószínűleg azt jelzi, hogy az orosz erők megszilárdítják pozícióikat a harkovi tengelyen. A minisztérium szerint Oroszország áldozatainak aránya 2024 augusztusában valószínűleg továbbra is napi 1000 felett lesz, miközben folytatja a támadó hadműveleteit az északi Harkovtól a dél-ukrajnai Robotynéig.

10:20
augusztus 04, 2024
Vágólapra másolva!

Szevasztopol kikötőjében elsüllyesztettek egy tengeralattjárót

Pénteken az ukrán rakétaegységek a haditengerészettel együttműködve súlyosan megrongálták egy Triumf légvédelmi rendszer négy kilövőállását Szevasztopol kikötőjében, és 

ugyanott sikeresen eltalálták az orosz fekete-tengeri flotta Rosztov-na-Donu tengeralattjáróját, amely a helyszínen elsüllyedt.

A vezérkar rámutatott, hogy a Rosztov-na-Donu egyike azoknak a tengeralattjáróknak, amelyek képesek Kalibr típusú rakétákat indítani. 

A tengeralattjáró - amelyet 2014. december 26-án helyeztek üzembe - már 2023. szeptember 13-án súlyosan megrongálódott egy ukrán rakétatámadás következtében. Ezután a szevasztopoli kikötőben javították és tesztelték. 

tengeralattjáró
Képünk illusztráció!
Fotó: AFP / YAMIL LAGE / AFP

A tengeralattjáró árát 300 millió dollárra becsülik. 

A Rosztov-na-Donu megsemmisítése ismét bizonyítja, hogy a Fekete-tenger ukrán felségvizein nincs biztonságos hely az orosz flotta számára

- fűzte hozzá az ukrán katonai vezetés.

11:03
augusztus 04, 2024
Vágólapra másolva!

Az orosz erők megszilárdították állásaikat a harkovi fronton

Az orosz csapatok veszteségei csökkentek, ez azt jelzi, hogy az orosz erők megszilárdították állásaikat a harkovi fronton - írta a NVOU.

Az ukrán katonák lassú kiképzése növeli Oroszország képességét arra, hogy az esetleges taktikai sikereket szélesebb körű műveleti előnyökre váltsa.

Ukrajna, Oroszország, orosz-ukrán háború, Donyeck
Ukrán katonák a CAESAR tüzérségi rendszer mellett.
Fotó: Diego Herrera Carcedo / ANADOLU / Anadolu via AFP / Diego Herrera Carcedo / ANADOLU / Anadolu via AFP

 

11:47
augusztus 04, 2024
Vágólapra másolva!

Oroszország egy hét alatt több mint hatszáz irányított légibombával támadta Ukrajnát

Az orosz csapatok több mint hatszáz irányított légibombával mértek csapást Ukrajnára július 29. és augusztus 3. között - közölte Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szombaton közösségi oldalain, egyúttal ismét arra kérte országa szövetségeseit, hogy engedjék meg a tőlük származó fegyverek használatát az orosz hátországban.

Az orosz katonai repülőgépeket minden lehetséges eszközzel meg kell semmisíteni támaszpontjukon. Ebből következően az orosz repülőterek elleni csapások teljességgel elfogadhatók. Szükségünk van arra, hogy erről partnereinkkel közös döntést hozzunk, mert ez a biztonságunkat szolgálja

- írta az államfő.

12:34
augusztus 04, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrajna öt régiójában légiriadót jelentettek be

Légiriadót rendeltek el Ukrajna Harkov, Poltava, Dnyipropetrovszk, Szumi és Kirovograd régiójában – derül ki az ukrán digitális átalakítási minisztérium online térképének adataiból.

13:26
augusztus 04, 2024
Vágólapra másolva!

Egy nap alatt legalább 40 drón támadta meg a belgorodi régiót

Az elmúlt 24 órában legkevesebb 40 ukrán drón támadta meg Belgorod régió határ menti területeit, nyolc civil megsérült – számolt be a térség vezetője, Vjacseszlav Gladkov a Telegram csatornáján.

A kormányzó szerint augusztus 3-án 85 lövedéket lőttek ki a belgorodi régió hét határ menti körzetében, és 40 drónnal történt támadást rögzítettek.

ukrajnai, ukránkatona
Katona sétál a romok között.
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/Kirill Chubotin/Ukrinform/NurPhoto

A támadások következtében nyolc ember megsérült, közülük hárman kórházba kerültek. 

14:26
augusztus 04, 2024
Vágólapra másolva!

Poltava régióban megsérült a vasúti infrastruktúra

Megsérült a vasúti infrastruktúra Ukrajnában a Poltava régióban - jelentette az ukrán vasúttársaság a Telegram csatornáján.

A poltavai régió vasúti infrastruktúrája megsérült

– áll az üzenetben.

A cég sajtószolgálata szerint sínek, érintkezési hálózatok, vezetéktartók és egyéb berendezések sérültek meg. Számos vonat késett, és az útvonalakat is módosítani kellett.

15:06
augusztus 04, 2024
Vágólapra másolva!

Az ukrán fegyveres erők megtámadtak egy donyecki benzinkutat

Kamikaze drónnal támadtak meg az ukrán fegyveres erők éjjel egy benzinkutat Donyeck Kirovszkij kerületében.

Közvetlenül az egyik benzinszivattyút találta el az egyik drón, ami után tűz ütött ki. 

A helyszínen a drón törmelékeit is megtalálták.

15:50
augusztus 04, 2024
Vágólapra másolva!

Megsemmisült egy ukrán felderítő drón Harkov térségében

Az északi haderőcsoport légelhárító tüzérei megsemmisítettek meg egy Leleka-100-as ukrán felderítő drónt Harkov régióban – közölte az orosz védelmi minisztérium.

A védelmi minisztérium megjegyezte, hogy a legénység egy 360 fokos radarállomás segítségével közeledő ellenséges UAV-t észlelt, rakétát indított és megsemmisítette a célpontot.

Képünk illusztráció!
Fotó: MTI/AP/Orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata

 

16:18
augusztus 04, 2024
Vágólapra másolva!

Penny Pritzker amerikai különmegbízott ismertette

Penny Pritzker, Ukrajna gazdasági fellendüléséért felelős amerikai különmegbízottja felvázolt egy tervet, amely öt kulcsfontosságú feltételt tartalmaz Ukrajna fellendülésének sikeréhez - jelentette az Amerika Hangja augusztus 3-án. 

Pritzker véleménye szerint a különböző tárcák közötti koordináció hiánya akadályozza az újjáépítési folyamatot.

A terve így néz ki: 

  • Ukrajna újjáépítésének megtervezése 
  • A projektek számának gyors növelése 
  • Korrupcióellenes reformok 
  • Nemzetközi befektetések Ukrajnában 
  • Az ukránok külföldről való hazatérése
16:57
augusztus 04, 2024
Vágólapra másolva!

Az ukrán erők megsemmisítették az orosz hadsereg motoros osztagát

Ukrán katonák dróncsapásokkal vertek vissza mintegy tucatnyi motorkerékpáros orosz támadót, amint az a felvételeken látható, amelyeket Jurij Butusov ukrán újságíró osztott meg a Telegramon augusztus 3-án.

17:27
augusztus 04, 2024
Vágólapra másolva!

Az orosz erők két fontos infrastrukturális létesítményre mértek csapást Szumiban

Az oroszok megrongáltak egy postahivatalt és két kritikus infrastrukturális létesítményt Szumi területen - jelentette az Északi Operatív Parancsnokság a Facebookon augusztus 4-én.

Egy 120 mm-es aknavetőt és légvédelmi ágyúkat vetettek be. Két épületet megsemmisült, két traktort, két kisbusz és egy autó is megrongálódott.

18:05
augusztus 04, 2024
Vágólapra másolva!

Orosz dróncsapás miatt Herszon területen 15 ember megsérült

Tizenöt ember, köztük egy 12 éves kisfiú sérült meg egy herszoni településre mért orosz csapásokban - jelentette Roman Mrocsko, Herszon város polgármestere a Telegramon.
 

18:54
augusztus 04, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrán légierő: több mint nyolcezer orosz légi célpontot semmisítettek meg

A háború két és fél évvel ezelőtti kezdete óta az ukrán légierő több mint nyolcezer orosz légi célpontot semmisített meg, beleértve több száz repülőgépet és helikoptert, több ezer manőverező robotrepülőgépet és drónt - közölte Mikola Olescsuk, az ukrán légierő parancsnoka vasárnap, a légierő napja alkalmából közzétett üzenetében. A parancsok kiemelte, hogy az ukrán pilóták több mint húszezer harci küldetést teljesítettek. Szavai szerint 

a modern nyugati fegyverek hatékony és ügyes használatával a légierő katonái nagy bátorságról, hősiességről, professzionalizmusról és találékonyságról tettek tanúbizonyságot.

 

19:52
augusztus 04, 2024
Vágólapra másolva!

Tűz ütött ki Mariupolban az orosz katonai bázison

Mariupolban augusztus 4-én nagy kiterjedésű tűz ütött ki az orosz katonai bázis közelében - jelentette Petro Andriuscsenko mariupoli polgármesteri tanácsadó a Telegramon.

Megjegyezte, hogy a tűz a Hűtőüzem közelében ütött ki, ahol az orosz hadsereg új katonai bázisa található.

20:38
augusztus 04, 2024
Vágólapra másolva!

Újabb ukrán település elfoglalásáról számoltak be Moszkvában

Orosz csapatok elfoglalták a Donyeck megyei Novoszelivka Pervaja települést - közölte az orosz védelmi minisztérium a vasárnapi hadijelentést ismertetve.

A jelentés szerint az ukrán hadseregnek több mint 1900 katonája esett el vagy sebesült meg a harci érintkezés vonalán.
A minisztérium a megsemmisített ukrán katonai célpontok és haditechnikai eszközök között említett meg több lőszer- és üzemanyagraktárt, egy Szu-27 harci repülőgépet, 13 HIMARS-rakétát, továbbá 162 drónt, 2 Leopard típusú harckocsit, valamint egy Patriot légvédelmi rakétarendszer radarállomását.

04:33
augusztus 05, 2024
Vágólapra másolva!

Ez a közvetítésünk véget ért

Friss tudósításunkat ITT TALÁLJA.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!