A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Félelmetes kilátás, 100 méter magasan lehet Berlinben hintázni - videó

Vágólapra másolva!
Berlinben több mint száz méter magasan, egy szálloda tetején nyílt meg egy hinta, ahonnan az egész várost látni lehet.
Vágólapra másolva!

A 120 méter magasan lévő hintához egy szálloda 35. emeletére kel felmenni, és még onnan feljebb kell menni pár métert a tetőre. A látogatókat egy biztonsági hevederrel rögzítik, majd biztonságban hintázhatnak, miközben a lábuk alatt van az egész Alexanderplatz, és rálátnak az egész városra. Az új hinta Európában a legmagasabb – írja a BBC

Ahogyan korábban megírtuk, Amszterdamban 100 méterrel a város felett lehet hintázni, ahonna csodás kilátás nyílik a városra. 

Az itt megnézhető videót a mexikói Su-Hem-tónál készítették, amely egy kútszerű karsztképződmény Méridánál. Egy turista ki akarta próbálni az ott felállított kötélhintát, de a mutatvány nem úgy sikerült, ahogy eltervezte.

Az alábbi videót a perui Ayacuchónál lévő Cabrapata-kilátónál készítették, ahol egy turista kipróbált egy ahhoz hasonló szerkezetet, amelyet az űrhajósok kiképzésénél is használnak. A hinta azonban összetört, a férfi pedig lezuhant a szakadékba. Kórházba vitték, és valószínűleg csak azért élte túl a balesetet, mert a szerkezet, amibe becsatolták, megvédte a fejét.

A kínai Jünjang Lungkang kirándulóhely 700 méter magas szikláira felépített óriáshinta több világrekordot mondhat magáénak: ez a legmagasabb, a leggyorsabb és a legnagyobb kilengésű ilyen szerkezet. A hatalmas tartóboltív 100 méter magas, az indítótorony pedig 108 méter. A turisták 130 km/h-val száguldhatnak a leggyorsabb ponton, mialatt összesen 91,5 méteres lengést tesznek meg, 70 méterre eltávolodva a sziklától.

A négygyerekes apát, Paul Clarkot több mint harminc percig tartotta fogságban egy gyerekjáték Nottinghamben. A férfi meg akarta mutatni a lányának, hogyan kell használni a hintát, de amikor beleült, beszorult. Megpróbálta kiszabadítani magát, de addig forgolódott, amíg kiszakította a nadrágját és a telefonja is eltört. Végül a tűzoltók szabadították ki.

A férfi a Mirrornak azt mondta, talán úgy tűnhet, hogy a problémája nem volt valódi vészhelyzet, valójában szüksége volt a segítségre, különben napokig a hintában ült volna.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!