Továbbra is káosz van a brit légi közlekedésben, szakértők elmondták, mikor lesz vége

Vágólapra másolva!
A Microsoft IT-kiesés napok óta tartó globális káoszt okozott. A léginközlekedés 72 órája nem tud helyreállni, több tucatnyi járatot törölnek Nagy-Britanniában. Informatikai szakértők arra figyelmeztettek, hogy hetekbe telhet, amíg a globális technológiai infrastruktúra teljesen helyreáll.
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Királyságban több tucatnyi repülőjáratot töröltek, így a CrowdStrike elhibázott szoftverfrissítése utáni harmadik napon is 

káosz van a repülőtereken.

Miután pénteken több száz járatot töröltek a Microsoft globális informatikai kiesése miatt, a késések a hétvégén is folytatódtak. Az easyJet eddig 24 járatot törölt London Gatwicken, a British Airways pedig egy tucat járatot törölt a London Heathrow-n vasárnap. Itt a Wiz Air közleménye az informatikai leállásról.

A Heathrow 3-as terminálján több ezer csomag várakozik gazdájára:

Az ausztrál belügyminiszter, Clare O'Neil vasárnap az X-en azt írta, hogy a vállalat közölte az ausztrál szövetségi kormánnyal, hogy "most már közel áll ahhoz, hogy a frissítéssel automatikusan kijavítsa a problémát", ami lehetővé tenné az online rendszerek zavartalan működését. Arról is írtunk, hogy meglepő megoldással állt elő a Microsoft, ennyiszer kell újraindítani a gépet, hogy minden újra normálisan működjön.

Informatikai szakértők azonban arra figyelmeztettek, hogy hetekbe telhet, amíg a globális technológiai infrastruktúra teljesen helyreáll. 

A Microsoft szerint 8,5 millió eszközt - a Windows gépek kevesebb mint 1 százalékát - érintette a hiba. A hatalmas fennakadás több ezer járat késését és törlését vonta maga után. Kórházak, háziorvosok, gyógyszertárak, bankok, szupermarketek és vállalkozások milliói érintettek - írja az Independent.

Tegnap arról is írtunk, hogy csalók hamis weboldalakat hoznak létre, hogy „CrowdStrike support” csalásokkal próbálják megtéveszteni az embereket.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!