Anglia
18:002024. július 06.
Svájc
Hollandia
21:002024. július 06.
Törökország

Több százmillió forint értékben lopott Gucci táskákat egy banda, a sofőrüket meggyilkolták

Vágólapra másolva!
A rendőrök elfogták azt a háromfős bandát, akik több mint félmillió font értéken loptak Gucci táskákat. Nem sokkal később megtalálták a sofőrjük holttestét és az ellopott táskákat is.
Vágólapra másolva!

Három hónapnyi nyomozás után sikerült elfogni azt a bandát, akik 425 ezer font értékben loptak el Gucci táskákat és kiegészítőket az olaszországi gyárból. 

A három férfi elfogása után Toszkánában, egy ház mellett megtalálták a 40 éves sofőrjük, Nicolas Matias Del Rio holttestét.

 Ezek után a hatóságok átkutattak egy közeli villát, ahol megtalálták a nagy értékű táskákat és kiegészítőket. 

A banda három tagját gyilkossággal, emberrablással és rablással gyanúsítják. A szakértők szerint rengeteg pénzt kerestek volna, ha el tudták volna adni az ellopott luxuscikkeket - írja a Daily Star

Ahogy korábban megírtuk, áprilisban, hajnal két órakor kaptak hívást a rendőrök, azzal, hogy betörtek az Andrássy úton egy Louis Vuitton üzletbe. Azonnal kimentek, és elkezdték a helyszíni szemlét: nyomokat rögzítettek, és meghallgatták a szemtanúkat. Nem sokkal később már azt is tudták, hogy a tolvajok hogyan jutottak be az üzletbe. Mint kiderült, egész egyszerűen a banda egy kocsival beletolatott az üzletbe. Mint kiderült, a tolvajok főleg napszemüvegeket, öveket és táskákat vittek el. Ezek nagy része elő is került. A rendőrök még aznap elfogták a banda tagjait. 

2022 áprilisában maszkos rablók hada lépett be az ohiói Kenwoodban található Louis Vuitton üzletbe, és szinte minden árucikket elvittek, amit a boltban találtak. A rablók pár perc alatt több mint 400 ezer dollár értékű árut lopott.

Tavaly március elején Pachert Balázs a közösségi oldalán számolt be arról, hogy a Balázs Kicks néven ismert luxusüzletéből ellopták az egyik legdrágább cipőt. Egy Nike Louis Vuitton Air Force 1 Low Virgil Abloht sportcipőt egy férfi vitte el, akinek a tettét a biztonsági kamerák is rögzítették. A 4 és fél millió forintos cipőt egy nyitott vitrinből lopta el a tolvaj, ami azért maradt nyitva, mert a lopás előtt nem sokkal egy másik vásárló ugyanabból a szekrényből próbált egy darabot. Március közepén kiderült, hogy egy testvérpár lopott az üzletből, akik közül az egyik gyanúsítottat a rendőrök Újpesten fogták el, azonban a társát nem találták meg a rendőrök. Ezután néhány nappal a cipő is előkerült, amin még rajta volt a céges gyorskötöző és a plusz cipőfűző is.

Három orosz férfi rohamozott meg egy méregdrága órákat forgalmazó üzletet 2014. november 22-én. Az Hublot üzletében először a két eladót, majd a biztonsági őrt támadták meg. Addig ütötték-verték őket, míg a biztonsági őr eszméletét veszítette, ekkor a monitorfal mögé húzták, ahol a járókelők nem látták a földön fekvő őrt, míg a két eladót a hátsó helyiségbe kísérték és megbilincselték. Ezután kalapácsokkal szétverték az eladótéri vitrineket, és közel 139 000 000 forint értékben vittek magukkal Hublot órákat.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről