Agyonszúrt egy migráns egy 16 éves fiút Párizsban, majd a Champs-Elysées-n rálőtt egy rendőrre, végül agyonlőtték

Vágólapra másolva!
Csütörtök este egy szenegáli migráns a párizsi Champs-Élysées közelében súlyosan megsebesített egy rendőrt. Franciaországban ez önmagában már alig bír hírértékkel, hiszen szinte naponta több ilyen bűncselekményre kerül sor. A szenegáli bűnöző ugyanakkor egy órával korábban gyilkosságot követett el Párizs melletti Courbevoie-ban - közölte a nanterre-i ügyészség pénteken az AFP-vel. A migránst a megtámadott rendőr társa agyonlőtte.
Vágólapra másolva!

A Le Figaro rendőrségi forrásokra hivatkozva arról írt, hogy a bűnöző halálosan megszúrt (kétszer is) egy 16 éves tinédzsert egy courbevoie-i lakásban, majd motorral elmenekült. A férfi még aznap este megsebesített egy rendőrt, akit a belvárosi Louis Vuitton üzlet biztonsági őre hívott ki, mivel a feltételezett gyilkos fegyverrel behatolt az üzletbe. Miután tűzharcba keveredett a rendőrökkel, egyiküket megsebesítette „a nyak hátsó részén, a nyaki gerinc közelében" és ahogy a rendőrségi közlemény írja, a rendőrt „abszolút sürgősségi állapotban vitték kórházba, de az élete nincs veszélyben". A rendőrség megkereste a bűnöző szüleit, ők azt mondták, hogy fiúk pszichiátriai kezelés alatt állt, elszökött az otthonukból és a pszichiátria intézetből is, ahová korábban beutalták. 

Egy rendőrségi forrás megerősítette, hogy az elkövető szenegáli állampolgárságú migráns volt, aki már régóta a rendőrség radarján volt. A Le Figaro kiemeli, hogy a migránstámadásra mindösszesen nyolc nappal az olimpiai játékok megnyitása előtt került sor. Az olimpiára a francia rendvédelem rendkívüli erőket csoportosított át, naponta átlagosan mintegy 35 ezer rendőrt és csendőrt, valamint 18 ezer francia katonát mozgósítanak.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!