Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Halálos lövöldözés volt Chicagóban

Vágólapra másolva!
Két nő és egy gyermek meghalt, két másik gyermek pedig súlyosan megsérült, miután csütörtök reggel tömeges lövöldözés történt a Greater Grand Crossing negyedben - közölte a chicagói rendőrség.
Vágólapra másolva!

Don Jerome rendőrfőnök elmondta, hogy 6:15 körül a rendőrökhöz bejelentés érkezett lövésekről a South Woodlawn Avenue 7100-as tömbjében, ahol öt embert találtak súlyos sérülésekkel. 

Két autó hajtott be a területre. Többen kiszálltak, és egy puskából és egy kézifegyverből lövéseket adtak le.

A lövöldözők elmenekültek a helyszínről, így senkit sem vettek őrizetbe. 

Az áldozatok között két nő volt és egy nyolcéves kisfiú. Két másik, 5 és 8 éves fiú súlyosan megsérült. Mindegyiküket lőtt sebekkel látták el.

Mindhárom sérült gyermeket a Comer Gyermekkórházba szállították, az első jelentések szerint kritikus állapotban. Csütörtökön később a chicagói rendőrség közölte, hogy az egyik 8 éves fiú meghalt - írta a CBS.

A rendőrség közölte, hogy vizsgálják annak lehetőségét, hogy a lövöldözés hátterében személyes vita állt-e. Az egyik szomszéd azt mondta, hogy hallotta a lövéseket, és az ablakához rohant.

Azt hittem, hogy tűzijáték volt, de nem. Két ember leugrott a tornácról, maszk volt rajtuk, így nem láttam az arcukat, felszálltak és jobbra mentek. Visszarohantam a házba

- mondta.

Tegnap egy washingtoni bevásárlóközpontban tört ki lövöldözés, akkor egy kislány meghalt. A rendőrség szerint két csoport vitába keveredett a bevásárlóközpont étkezdéjének közelében. A kislány egyik csoporttal sem volt kapcsolatban, feltételezhetően egy eltévedt golyó találta el.

A múlt hónapban egy atlantai bevásárlóközpontban tört ki lövöldözés, többen megsérültek. Egy fegyveres lelőtt és megsebesített három embert.

Fejbe lőtt egy nyolcéves gyereket egy ámokfutó Michiganban is. A Detroithoz közeli Rochester Hills kisváros zöldövezeti részén egy vízi játszótéren megjelent egy férfi és lövöldözni kezdett. A férfinél két pisztoly volt és 36 lövést adott le.

A támadó kilenc embert sebesített meg, köztük a nyolcéves kifiút, az öccsét és az édesanyját is. A nyolcéves gyereket fejbe lőtte a támadó, de már túl van az életveszélyen.

Korábban arról is írtunk, hogy lövöldözés következtében két ember meghalt, két másik pedig súlyosan megsebesült Brüsszelben is. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről