Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Újabb titokzatos monolitot találtak az Egyesült Államokban

Vágólapra másolva!
Egy rejtélyes monolitot találtak egy coloradói tehenészet területén néhány nappal azután, hogy Las Vegas közelében is találtak egy monolit szobrot.
Vágólapra másolva!

Újabb titokzatos monolit került elő a napokban, ezúttal Coloradóban - írja a Fox News. Lori Graves, a Bellvue-i Morning Fresh Dairy Farm tulajdonosa azt mondta, inkább úgy fogalmaz, hogy nem tudja, hogyan került a 2,5 méter magas, és több mint 1 méter széles szobor az ő birtokára.

Vannak ötleteim, de nem akarom lerombolni az illúziót.

 Nem fogom megkérdezni az embereket - magyarázta Graves, hozzátette, sokan megjelentek nála, hogy megnézzék a szobrot, aminek nagy visszhangja volt a közösségi oldalakon is. Sokan azt feltételezik, hogy nem e világi lények tették oda, vagy esetleg valaki megviccelte az illetőt.

A Las Vegas-i rendőrök a sivatag közepén, egy turistaútvonal közelében találtak meg egy újabb monolit szobrot. 2020 decemberében a mémek miatt világhírűvé vált Arató András oldalán jelent meg, hogy Magyarországon, Budapesten, a 16. kerületben látható a rejtélyes monolit. A bejegyzés alapján a feliraton az áll, hogy a szobor az intergalaktikus szövetség ajándéka.

Ugyanebben a hónapban összesen két monolitot fedeztek fel Lengyelországban: az egyiket Kielce város egyik természetvédelmi területén, a másikat Varsó mellett, a Visztula partján állították fel. A Kielcében talált oszlop közel 3 méter magas, és teljesen fémből készült, a szerkezetet felfedező munkás szerint szemmel láthatóan profi iparosmunka. 

Ugyanilyen monolit jelent meg rejtélyesen Romániában is, azonban ugyanolyan hirtelen tűnt el, ahogy megjelent. Robert Iosub, egy helyi lapnak dolgozó újságíró szerint - aki látta a fémtárgyat - egy helyi hegesztő állhat az ügy mögött. A 2,8 méter magas építmény után csak egy kövekkel borított kis lyuk maradt. A rendőrség nyomozást indított az ügyben. 

Utahban eredetileg egy vadjuhokat számláló helikopterpilóta vette észre a monolitot az egyik kietlen, sivatagos területen. A legalább 3 méter magas építmény vélhetően egy művész alkotása lehetett, aki a 2001: Űrodüsszeia című sci-fi filmnek állított emléket. Egyes szakértők szerint nem kizárt, hogy a szerkezetet már évekkel ezelőtt, 2015-ben felállították, csak 2020-ig nem vette észre senki.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről