Trump halálát kívánta Jack Black gitárosa, lemondták a teljes turnét

Tenanacious D
Fotó: X/Breitbart
Vágólapra másolva!
Jack Black - amerikai színész és zenész - lemondta zenekara ausztráliai koncertturnéjának összes hátralévő állomását, miután az egyik zenésztársa azt mondta: reméli, ha valaki legközelebb rálő Trumpra, akkor nem téveszti el.
Vágólapra másolva!

Körülbelül 24 órával azután, hogy egy merénylő rátámadt Donald Trumpra, a Tenacious D színpadra lépett Sydneyben. A vasárnapi fellépés során Black és a közönség a „Happy Birthday”-t énekelte a gitáros Kyle Gassnak, ezzel köszöntve őt. Black ezután megkérte Gasst, hogy mondjon egy születésnapi kívánságot. 

A gitáros az arcához nyomta a mikrofont, és azt mondta: „Legközelebb ne hagyd ki Trumpot”.

- utalva ezzel a Donald Trump elleni merényletre, amely során a jelenleg is elnökjelöltként versenyben lévő korábbi amerikai elnökre rálőttek és csak a véletlennek köszönhető, hogy nem érte súlyos fejlövés a republikánus politikust. Gass megjegyzése hatalmas indulatokat kavart.

Hétfőn Ralph Babet ausztrál szövetségi szenátor Tenacious D kitoloncolását követelte. 

Ausztráliában nincs helye azoknak, akik mások meggyilkolását kívánják

 - írta az X-en. Egy nyilvános nyilatkozatot is mellékelt, amelyben ez állt:

   A Tenacious D-t azonnal ki kellene toloncolni az országból, miután sydneyi koncertjükön Donald Trump meggyilkolását kívánták. A lehető leghatározottabban elítélem a Tenacious D vasárnapi sydneyi koncertjén elhangzott politikai erőszakra való felhívást. Egy elnök meggyilkolását szorgalmazni és/vagy kívánni, felháborító, undorító, mocskos, gonosz és semmilyen módon, formában nem elfogadható. Ez nem vicc volt, a zenész halálosan komolyan gondolta, amikor az elnök halálát kívánta.

A zenekar következő fellépését először csak elhalasztották, majd az - egyébként Joe Bident nyíltan támogató - együttes frontembere közleményt adott ki, melyben bejelentette, hogy a teljes turnét lemondták, és hogy a zenekar jövője is bizonytalan - írta a Breitbart.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről