A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1

Kitörhet az újabb véres háború, egy 2,5 milliós várost bombáztak

Vágólapra másolva!
Izrael légitámadást hajtott végre kedden Bejrút egyik peremkerületében, célpontja az a Hezbollah-parancsnok volt, akit a 12 halálos áldozatot követelő Golán-fennsíki támadás irányítójának tart. Muhszin Sukr, a Hezbollah műveleti központjának vezetője túlélte a támadást libanoni közlések szerint.
Vágólapra másolva!

Az Izrael ellenőrzése alatt álló Golán-fennsíkon szombaton érte rakétatalálat egy drúz falu, Madzsdel Samsz futballpályáját, megölve 12 gyereket, valamint megsebesítve további 38 embert. Izrael szerint a libanoni síita milícia követte el a támadást, az viszont tagadja ezt.

A Hezbollah túlment minden határon

 - hangsúlyozta Joáv Galant izraeli védelmi miniszter az X-en a keddi megtorló támadás után. A Hezbollah, illetve a milíciához köthető al-Manár helyi televíziós csatorna arról számolt be, hogy rakétatalálatok értek egy nyolcemeletes lakóházat Bejrút Haret Hreik nevű déli elővárosában, és az részben összeomlott. A mellette lévő kórházban kisebb károk keletkeztek - közölték.

Két biztonsági forrás szerint a légicsapás célszemélye, a Hezbollah műveleti központjának vezetője túlélte a támadást. Az al-Arabíja pánarab tévé értesülése szerint viszont Muhszin Sukr meghalt a támadásban. Az NNA libanoni hírügynökség szerint Izrael három rakétával támadta az épületet egy drónról. 

Az al-Dzsadíd helyi televízió szerint az izraeli támadásnak egy halottja és 17 sebesültje van. 

Az al-Manár utcára vonult emberekről mutatott felvételeket, akik éltették Haszan Naszrallah sejket, a milícia vezetőjét, és azt kiabálták, hogy Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök meg fog fizetni ezért a tettért. Abdalláh Buhabib libanoni külügyminiszter a bejrúti kormány nevében szigorúan elítélte a támadást, és bejelentette, hogy panaszt tesznek Izrael ellen az ENSZ-ben. Az orosz külügyminisztérium a nemzetközi jog "arcátlan megsértésének" minősítette a Bejrút elleni támadást.

Az utóbbi napokban megfigyelők egyre nagyobb aggodalommal tekintenek a libanoni-izraeli konfliktus esetleges elmérgesedésére. A Hamász palesztin iszlamista terrorszervezet is veszélyes eszkalációnak nevezte az izraeli támadást.

Ahogy az Origo is beszámolt róla, legalább 10 ember, köztük több gyerek halt meg szombaton, miután Izrael északi részét a Hezbollah rakétával támadta.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!