Vízipisztolyokkal támadtak a turistákra Barcelonában

Vágólapra másolva!
Barcelona újabb díjakkal sújtja a turistákat az éjszakai ott tartózkodásért, miután a tüntetők vízipisztolyokkal támadtak a látogatókra a tömegturizmus elleni tüntetésen. A turisták által fizetendő adó idén már másodszorra emelkedik.
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origo is beszámolt róla, komoly döntést hoztak a turisták ellen az egyik legnépszerűbb spanyol városban. Barcelona most újabb díjakkal sújtja a turistákat a spanyol városban eltöltött éjszakákért a tömegturizmus elleni tiltakozások miatt, amelyeken a turistákat teljesen eláztatták. A katalán fővárosba érkező turistákat jelenleg két külön turisztikai díjjal sújtják - regionális díjjal és városi adóval. Ez utóbbi díj azonban idén már másodszor emelkedik majd, áprilisban 2,75 euróról 3,25 euróra emelték.

A turistáknak októbertől éjszakánként 4 eurót kell majd fizetniük, ami a szállás típusától függő regionális díjjal együtt akár 7,50 euró idegenforgalmi adót (2.900 Ft) is jelenthet éjszakánként, illetve 52,50 eurót (20.500 Ft) egy hét éjszakás ott tartózkodásért.

Jelenleg a négycsillagos szállodákban megszálló látogatók éjszakánként 1,70 euró regionális díjat fizetnek, míg az ötcsillagos szállodákban és a rövid távú bérleményekben megszállók éjszakánként 3,50 eurót. A többletbevételt a helyi infrastruktúra fejlesztésére fogják felhasználni.

Az új díjakkal kapcsolatban Jaume Collboni alpolgármester kijelentette, hogy Barcelona a tömegturizmus helyett 

a minőségi turizmust kívánja ösztönözni, amely hozzáadott értéket teremt a város számára. 

A díjak emelése nem sokkal azután történt, hogy a dühös turizmusellenes tüntetők vízipisztolyokkal locsolták le a helyi turistákat. A július 6-i hétvégén több ezer helyi lakos vonult végig a városközponton és azt kiabálták a turistáknak, hogy "menjenek haza". 

A megfélemlítés másik megnyilvánulása volt, hogy a népszerű Las Ramblas sugárúton lévő éttermek köré kordonokat vontak. A megélhetési költségek növekedése és a megfizethető lakások hiánya miatt a feldühödött helyiek "Barcelona nem eladó" feliratú táblákat vittek magukkal, és "turisták ki a környékünkről"-t skandáltak a szállodák bejáratai előtt. 

Sokan azonban rámutattak, hogy a helyi éttermekben étkező és a pénzüket elköltő turisták a helyi gazdaság javát szolgálják, és az egyik vendéglátóhely személyzete szerint értelmetlen és indokolatlan a támadássorozat

- írja a Daily Mail. Arról is írtunk, hogy a Kanári-szigeteken április 20-án tüntetések voltak. A helyiek a megnövekedett turistaforgalom miatt vonulnak utcára. A brit turistákat előre figyelmeztették.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!