A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
2
Bronzérem
2

Bírósághoz fordulnak a botrányos olimpiai nyitóünnepség miatt

Vágólapra másolva!
Meggyalázták a francia kultúrát és keresztényellenes propagandát folytattak a párizsi olimpiai játékok megnyitóján, ezért az Európai Jog- és Igazságügyi Központ (ECLJ) bírósághoz fordul - mondta Grégor Puppinck, francia alkotmányjogász a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.
Vágólapra másolva!

Az ECLJ vezetője úgy fogalmazott, a szervezők célja nem az volt, hogy bemutassák a "nagy francia civilizációt", hanem egy eltorzult, kozmopolita Franciaországot, amit Macron francia elnök szeretett volna. Azt mondta, egy "woke-káoszt" jelenítettek meg a megnyitón.

Olyat mutattak, amit szeretnének láttatni a külvilággal a jövőben, ez az ő álom Franciaországuk. És nem azt, ami Franciaország valójában, amiért a világ népei szeretik Franciaország kultúráját

- fogalmazott a francia alkotmányjogász.

Grégor Puppinck szerint a francia kormány az olimpiai megnyitóünnepséget arra használta fel, hogy keresztényellenes propagandát folytasson. Leszögezte, tiltakozni kell azon jelenet ellen, amikor Jézust és a 12 apostolt mutatták be. 

Kiemelte, nem szabad csendben maradni, amikor a hatalom a kultúrát támadja, ideértve a keresztény kultúrát is.

Puppnick közölte, tiltakoznak a Nemzetközi Olimpia Bizottságnál (NOB), mivel a szervezők nem tartották tiszteletben a világszervezet kérését. Nem lehet politikai vagy vallási propagandát előtérbe helyezni ilyen alkalommal - mondta.

Az alkotmányjogász hozzátette, más, köztük magyar szervezetekkel keresik annak lehetőségét, hogy bírósághoz forduljanak. Most a legfontosabb, hogy nyíltan kiálljunk az olimpia megnyitóünnepsége ellen - húzta alá.

Grégor Puppinck megerősítette azokat a gondolatokat, miszerint a szervezők ezt a muszlim kultúrával szemben nem merték volna megtenni, mert egész életükben bujkálniuk kellene. 

Kifejtette, a francia baloldal mindig is eltartotta a muzulmánokat, mert azok hatalomra segítik őket és megosztják a társadalmat.

Emlékeztetett arra, hogy az olimpiai ünnepség megnyitó napja Jacques Hamele atya születésnapja is egyben. Ő volt az a pap, akinek egy muszlim levágta a fejét 2016-ban egy templomban.

A világszerte sugárzott előadás tartalmazott egy jelenetet, amelyről bírálói úgy vélték, hogy az utolsó vacsorát parodizálja transzvesztita szereplőkkel. 

A botrányos jeleneteket itt megtekintheti:

Forrtak az indulatok a párizsi olimpia botrányos megnyitója után, a Vatikánt is elszomorították egyes jelenetek. 

Korábban már beszámoltunk róla, hogy 122 millió euróba került a botrányos párizsi olimpiai megnyitó - vagyis nagyjából 48 milliárd forintba. Ez háromszor akkora összeg, mint amiből a sokkal látványosabb és sokkal nagyobb sikert arató londoni megnyitót megcsinálták 2012-ben.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!