A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
2
Bronzérem
2
HUNMagyarország
14:00VízilabdaMagyarország-Ausztrália
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Franciaország
NyílNyíl

Meglepő ok miatt tartóztattak le egy brit nyugdíjast Ibizán

Vágólapra másolva!
Letartóztattak egy brit nyugdíjast, aki állítólag nem volt hajlandó kifizetni egy hatalmas, több mint 10 ezer fontos (4,6 millió forintos) éttermi számlát Ibizán. A 77 éves férfi öt nővel vacsorázott, akiket szintén letartóztatott a rendőrség.
Vágólapra másolva!

Egy Ibizán bgulizó csoport (a nők mindegyike 40 év alatti) állítólag azzal próbálta elkerülni egy nagyösszegű éttermi számla kifizetését, hogy egy hetedik emberre próbálták kenni a fizetést. 

A csoport azt állította, hogy az illető meghívta őket vacsorára, de a számla kifizetése rájuk maradt.

A csoportban egy 77 éves brit férfit mellett két lengyel, egy görög és két argentin volt. 

A spanyol rendőrség szóvivője azt mondta: 

A rendőrök Ibizán letartóztattak hat embert, egy 77 éves brit férfit és öt 24 és 39 év közötti nőt, két argentin, egy görög és két lengyel állampolgárságú hölgyet, akiket csalással gyanúsítanak, mert nem voltak hajlandóak fizetni a vacsoráért a sziget egyik éttermében.

A csoport vacsorázott, nagy értékű ételeket és italokat fogyasztottak, majd nem voltak hajlandók kifizetni a számlát, amely közel 10 500 fontot (4,9 millió forintot) tett ki a szervízdíjjal együtt. Az étterem személyzete hívta a rendőrséget, akik a kiérkezésükkor kihallgatták az alkalmazottakat. 

A rendőröknek elmondták, hogy a vendégek egy hetedik személyre hivatkoztak, akik szerintük tíz perccel korábban távozott, és asztalt foglalt nekik, valamint meghívta őket a vacsorára is. 

Továbbra is megtagadták a fizetést, anélkül, hogy bármilyen alternatív magyarázatot adtak volna a felelősség alól való kibújásukra. Ez vezetett a letartóztatásukhoz. Csütörtökön a kora reggeli órákban tartóztatták le őket - írta a Mirror.

Korábban megírtuk, hogy egy brit pár kavarta fel a krétai étterem tulajdonosok életét tavaly azzal, hogy ahol és amikor csak tudnak, ingyen vacsorát szereztek. Persze nem legális módon, egyszerűen fizetés nélkül távoznak, miután befejezték az evést, mondván, hogy nem voltak elégedettek az étellel, ezért nem hajlandóak kifizetni a számlát. 

Korábban arról is írtunk, hogy másfél hétig lakott egy pár egy kecskeméti szállodában anélkül, hogy fizettek volna a szolgáltatásért, amivel közel 700 ezer forintnyi tartozást halmoztak fel.

Arról is beszámoltunk, hogy a tömegturizmus megfékezésére már számos ország vagy város rendelt el különböző korlátozásokat, azonban túlturizmus ide vagy oda, Ibiza és Mallorkc legújabb a törvényeivel most pont oda szúrt, ahol a legjobban fáj, ugyanis betiltott a köztéri az alkoholfogyasztást. Kérdés, hogy az évek során mennyire esik majd vissza az idegenforgalom a kontinens buliközpontjának tartott spanyol szigeteken.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!