A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNLosonczi Dávid
18:45BirkózásSemen Novikov-David Losonczi
HUNMagyarország
20:35VízilabdaItaly-Hungary
NyílNyíl

Rémálommá vált a kirándulás, csörgőkígyók ijesztették el a turistákat- videó

Vágólapra másolva!
Egy kirándulás során a tanárok a csörgőkígyók megdöbbentő viselkedésének szemtanújává váltak. Augusztus 2-án Erin Noonan általános iskolai tanárnő a massachusettsi Blue Hills rezervátumban túrázott más tanárokkal együtt, amikor szokatlan látvány állta el az útjukat: két egymással harcoló csörgőkígyó.
Vágólapra másolva!

Éppen csevegtünk, sétáltunk, amikor két kígyó harcolni kezdett egymással mellettünk, sosem láttam még hasonlót

- mesélte Noonan.

A felhajtás felhívta a csoport többi tagjának figyelmét is az ösvény közepén harcoló két csörgőkígyóra. Noonan felvételt készített a hüllők közötti harcról. A kígyók a videón egymásba fonódva, ívelt nyakkal láthatóak.

Egész életemben a Blue Hillsben túráztam, de soha nem láttam ott egy csörgőkígyót sem, úgyhogy meglepődtem

- mondta Susan Maloney, egy másik tanár, aki Noonannal együtt túrázott.

Noonan felvételein látszik, ahogy a kígyók megpróbálnak egymás köré tekeredni, miközben egymással szemben állnak.

Én nem mennék sokkal közelebb

- mondja valaki a videó hátterében, miközben az emberek nézik a hüllők vergődését. 

A massachusettsi halászati és vadvédelmi hivatal (MassWildlife) elmondta, hogy bár a klipben látható kígyók úgy néznek ki, mintha táncolnának, a hüllők, akiket két hím csörgőkígyóként azonosítottak, harcoltak. 

csörgőkígyó
Csörgőkígyó.
Fotó: Biosphoto via AFP / Biosphoto via AFP/Vincent Premel / Biosphoto

A MassWildlife hozzátette, hogy ritka az ilyen jellegű interakció kamerával való rögzítése. A tanárok, akik az első sorból nézhették végig a kígyóharcot, azt tervezik, hogy az esetről készült videók segítségével tanítják majd diákjaikat.

A túrázó tanárok gond nélkül elhagyták a területet, a harcias kígyók senkit sem sebesítettek meg. 

A MassLife honlapja szerint ha valaki észrevesz egy csörgőkígyót a vadonban, tartson biztonságos távolságot tőle. A csörgőkígyók Massachusettsben április közepe és október közepe között a legaktívabbak - számolt be róla a People.

Egy New York-i sofőr összetörte a bérelt furgonját, amellyel egy kanapét szállított, amikor júniusban Manhattanen keresztül haladva egy élő kígyót talált az ülése alatt. A 25 éves férfi egy kereszteződéshez közeledett a furgonnal, amikor lenézett, és észrevette, hogy egy kígyó van a lakótársa lábánál, de először valamiféle játéknak hitte azt.

Mérges csörgőkígyó harapott meg egy amerikai futárt is

Korábban arról is írtunk, hogy kígyót láttak az egyik forgalmas tokiói elővárosi vonaton az utasok májusban. Emiatt közlekedést leállították, ami több ezer utast érintett. Végül tovább engedték a vonatokat, de a kígyót csak később találták meg.

Nem mindennapi hívást kapott egy kígyóbefogó az ausztráliai Queenslandben is. A nőt egy nyilvános vécéhez hívták ki, hogy eltávolítson egy ott rejtőzködő foltos fekete kígyót

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!