Görögdinnyének álcázva próbáltak több ezer kiló drogot csempészni Mexikóból

Vágólapra másolva!
A határőrök az amerikai-mexikói határon felfújható görögdinnyékbe rejtett metamfetaminra bukkantak.
Vágólapra másolva!

Az amerikai vám- és határőrség (CBP) ügynökei gyanút fogtak, amikor kiszúrtak egy görögdinnyékkel megrakott teherautót, amelyet egy  29 éves férfi vezetett.
A hatóságok szerint a kamion a San Diego melletti Otay Mesa kereskedelmi létesítménynél akart bejutni az Egyesült Államokba. Egy másodlagos ellenőrzési ponton kiderült, hogy a valódi görögdinnyeszállítmány között mintegy

 1220 "hamis görögdinnye" található, melyben 4587 kilogramm metamfetamin van

- írja a Fox News.

A csempészáru utcai értéke pedig több mint 5 millió dollár (1 milliárd forint).

A kábítószerek lefoglalására azután került sor, hogy az atlantai kábítószer-ellenes hatóság (DEA) rekordmennyiségű kristály-metamfetamint foglalt le. Akkor zellerszállítmányokba rejtették a 2585 kilónyi kábítószert - közölte a DEA sajtóközleményében.  Az akkori eset volt a DEA legnagyobb atlantai fogása. A lefoglalás nagykereskedelmi értéke körülbelül 3,2 millió dollárra rúgott (10 milliárd forint).

Az Origo arról is beszámolt, hogy Németországban pedig banános dobozokba rejtett kokainszállítmányt foglaltak le több mint 17 milliárd forint értékben. Két éve pedig az amerikai-mexikói határon hatalmas csempészalagutat fedeztek fel a hatóságok. Az 500 méter hosszú alagútban akkor 9 milliárd forint értékben foglaltak le illegális csempészárut.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!