A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNMagyarország
12:00VízilabdaMagyarország-Szerbia

Észak-Korea több száz rakétavetőt telepített déli határára

Vágólapra másolva!
Észak-Korea 250 ballisztikus rakétaindítót telepített déli határára, Kim Dzsongun észak-koreai vezető pedig "hatalmas kincses kardnak" nevezte a fegyvereket, amellyel megvédheti szuverenitását - közölte hétfőn az állami média.
Vágólapra másolva!

A hordozható rakétavetőket egy különleges átadási ünnepségen mutatták be vasárnap a fővárosban, Phenjanban - jelentette a hivatalos Koreai Központi Hírügynökség.

A rakétavetők "korszerű taktikai támadófegyverek 

- idézték Kim beszédét.
 

Kim beszédében azt mondta, hogy az ország "jelentős és stratégiai váltás előtt áll az USA vezette szövetségek nukleáris alapú katonai blokkokká való átalakulása miatt", és ez a tendencia szerinte 

a háborús elrettentés korszerűsítését igényli

- olvasható a KCNA átiratában.

Ez volt az első alkalom, hogy Észak-Korea konkrét részleteket árult el a határ menti egységei számára történő fegyverszállításról - mondta Han Kwon-hee, a Korea Association of Defence Industry Studies képviselője az AFP-nek.


Han szerint minden indítóállványt négy rakéta befogadására terveztek meg - írja a Barron's.

A fegyverek ilyen nagy számban történő előállítása és együttes bemutatása azt jelzi, hogy az eseményt "hónapokkal előre megtervezték" - mondta az AFP-nek Hong Min, a Koreai Nemzeti Egyesítési Intézet vezető elemzője. 

Úgy tűnik, Phenjan úgy ítélte meg, hogy egy ilyen performanszszerű esemény megrendezése hatékony üzenet az Egyesült Államoknak

- tette hozzá.

Az eseményen részt vett Kim tizenéves lánya, Ju Ae is, akit a szöuli kémügynökség szerint Kim az örökösének szán.

Kim azt állította, hogy az új fegyverrendszert saját maga tervezte, bár valószínűleg a tengerentúli mintáról másolták le a nyers technológiát – tette hozzá Hong.

A két Korea közti konfliktus a közelmúltban elérte mély pontját, mivel Észak fokozta a fegyverkísérleteket és szeméttel teli léggömbökkel bombázza Délt. Dél-Korea válaszul újraindította a határ menti propagandaközvetítéseket, felfüggesztette a feszültségcsökkentő katonai megállapodást és újraindította az éleslövészetet a határ közelében.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!