A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNMagyarország
14:00KézilabdaSpanyolország-Magyarország
HUNHámori Luca
16:18ÖkölvívásAnna Hamori-Marissa Williamson
HUNKovács Richárd
17:38ÖkölvívásRichard Kovacs-Sofiane Oumiha
HUNMagyarország
21:05VízilabdaMagyarország-Japán
HUNMagyarország
22:03ÚszásSzabad 4 x 200m
NyílNyíl

Megölt egy kutyát, megharapott egy gyereket egy farkas Hollandiában

Vágólapra másolva!
Sürgős figyelmeztetést adtak ki a hatóságok, miután egy zavart viselkedést tanúsító farkas több gyereket is megtámadott Utrecht közelében a napokban.
Vágólapra másolva!

A legutóbbi incidens szerda reggel történt, amikor egy nagy állat, feltehetően egy farkas feldöntött egy gyereket Austerlitz falu közelében, mintegy 16 kilométerre keletre Utrechttől - írja a The Guardian.

A gyerek nem sérült meg, de ugyanitt egy fiatal lányt 10 napja megharaptak egy iskolai kiránduláson.

 A DNS-vizsgálatok megerősítették, hogy egy farkasról volt szó. Az utrechti Ridge Hills egy sűrű erdő, túrázók, kerékpárosok és futók által kedvelt terület. A farkasok 150 év után 2015-ben jelentek meg Hollandiában ismét, általában elkerülik az embereket.

Minden látogatót felszólítunk, hogy legyen rendkívül óvatos, amikor a Ridge Hills területére látogat

- áll a tartomány közleményében. 

Azt tanácsoljuk, hogy ne vigyenek gyerekeket az erdőbe

 - tették hozzá. Július elején egy nő uszkárját megölte egy farkas. A közlemény szerint ez ugyanaz az állat lehetett. A szakértők szerint a farkas „atipikus és zavaró viselkedést mutatott”. A tartomány az incidensek hatására az állat kilövésének engedélyezését készítette elő – közölték a hatóságok.

Ne meneküljenek, lassan lépjenek hátrafelé

 - javasolták arra az esetre, ha az emberek találkoznának a farkassal.

Korábban megírtuk, hogy elképesztő állapotban őrződött meg az a 44 000 éve élt farkas, amelynek maradványait Oroszország keleti felén fedezték fel. Az ősi állat maradványa ráadásul olyan baktériumokat és vírusokat rejthet, amelyek ismét aktívvá válhatnak, így tanulmányozásuk létfontosságú lehet egy potenciális járvány megfékezésében.

Arról is írtunk, hogy júliusban pár napon belül kétszer is farkast lehetett látni a Bükkben. A WWF kamerákkal figyeli Észak-Magyarországon a nagyragadozókat. A Brasov.net című Facebook-oldalra pedig kikerült egy videó, amin az látható, hogy egy farkas egy kerékpáros nyomában van, mintha üldözné. Egy arra közlekedő autós dudálással és kiabálással próbálja elkergetni az állatot, és figyelmeztetni a veszélyre a biciklist.

Egy nyulat kergető farkassal találkozott egy helyi lakos Ács térségében. A vadász elmondta, hogy épp kanyarodott autójával, amikor meglátta az állatot.

Nem volt egy ijedős fajta, utána ott nézett engem ötven méterről, majd elment az erdő felé

 – idézte fel az esetet a szemtanú, aki megindult a farkas felé, hogy elé tudjon kerülni, de addigra az állat már az erdőben volt.

Mikor az erdő mellett haladtam el, ismét felbukkant, tőlem öt méterre állt. Gyorsan elő is kaptam a telefonomat, hogy le tudjam videózni. Az első reakcióm az volt, hogy ekkora sakál biztosan nincs, mert sajnos azok is vannak a térségünkben. Végül hittem a szememnek

Egy német szürke farkas Spanyolország északkeleti részébe vezető útját követték nyomon kutatók, akik szerint ez volt az eddigi leghosszabb, dokumentált út, amelyet a faj egy példánya megtett - számolt be róla a Barcelonai Egyetem (UAB) közleményében. Egy kiránduló puszta kézzel végzett egy veszett prérifarkassal, miután az állat megtámadta Rhode Islanden - közölték a hatóságok.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!