A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Kiengedhetik a börtönből Nagy-Britannia legveszélyesebb szexuális ragadozóját

Vágólapra másolva!
Nagy-Britannia leghosszabb ideig börtönben lévő elítéltje úgy tűnik, idén októberben ismét kiszabadulhat a börtönből. A férfi már az 1960-es évek óta megerőszakolja a nőket, és minden jel arra mutat, hogy idős kora ellenére sem tudja abbahagyni. Ugyan a férfi azt állítja, hogy nem fog több nőt bántalmazni, ennek ellenére tavaly, miután letöltötte újabb börtönbüntetését, szinte azonnal megerőszakolt egy nőt.
Vágólapra másolva!

A 83 éves Ron Evans, az Egyesül Királyság leghosszabb ideig letároztatott foglyaként híresült el.

 A férfi először 1963-ban sokkolta a briteket, mikor meggyilkolta a 21 éves bolti dolgozót, Kathleen Heathcote-ot. 

Ezután az 1970-es években ámokfutásba kezdett, és számos nőt megerőszakolt. A brutális tetteivel rémuralmat indított el a városban, emiatt pedig a rendőrök hajtóvadászatot indítottak ellene. 

Kathleen Heathcote meggyilkolása miatt 11 év börtönre ítélték, majd 1975-ben szabadul. A férfi ekkor ugyanott folytatta, ahol korábban abbahagyta. Ámokfutása 1979-ben ért véget, mikor megtámadott egy álruhás rendőrt. 

A sorozatos bűncselekmények miatt Evans összesen 53 évet töltött börtönben, és annak ellenére, hogy már kétszer volt feltételes szabadlábon, most újabb kérelmet nyújtott be, pedig tavaly 4 évre ítélték, mert megerőszakolt egy kiszolgáltatott helyzetben lévő nőt. 

Evans elmondta, hogy a nők már nincsenek veszélyben, ugyanis ő már egy öreg ember. 

Fotó: Metropolitan Police

A feltételes szabadlábra helyezési bizottság közölte, hogy Evans meghallgatását októberre tűzték ki.

A bizottság döntését az fogja befolyásolni, hogy az elítélt, milyen kockázatot jelenthet a közösségre ha szabadlábra helyezik, valamint azt is megvizsgáljuk, hogy ez a kockázat kezelhető-e a börtönön kívül. 

- írják a közleményükben.

Forrás: DailyStar.

Május elején egy nőt is feltételesen szabadlábra helyeztek, aki terhesen megölette születendő gyereke apját. 2018 júniusában a 27 éves skót Steven Donaldsont a volt barátnője, a 19 éves Tasmin Glass egy elhagyatott helyre csábította, ahol azonban nem ő várt a férfira, hanem annak új párja és a társa, akik 26 késszúrással brutálisan meggyilkolták. A fiatal nő ekkor mindössze 19 éves volt, és Donaldson gyerekével volt terhes. A gyilkosság után az áldozat kocsiját felgyújtották és elmenekültek, így a rendőrség csak nagy nehezen akadt rá azokra a nyomokra, amik elvezettek a gyilkosokhoz.   

Először az derült ki, hogy Tasmin jelentős összeggel, majdnem fél millió forintnak megfelelő dollárral tartozott az exének, amiért az kölcsön adott neki egy autóra. A férfi ezt a pénzt vissza akarta kapni tőle, ezért rendszeresen felkereste a lányt. Tasmin azonban nem akart neki fizetni, ezért rávette a barátját, hogy intézze el a férfit, amit az készségesen meg is tett.    

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!