A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
2
Ezüstérem
2
Bronzérem
2

Óriási tűz söpört végig Manila egyik negyedén

Vágólapra másolva!
Tűz söpört végig egy épület egyik részén Manila zsúfolt kínai negyedében, amely során legalább 11 ember meghalt – közölte a helyi rendőrség.
Vágólapra másolva!

Körülbelül 14 tűzoltóautó küzdött több mint két órán át, hogy megfékezzenek egy tüzet egy régi ötemeletes épületben a világ egyik legrégebbi kínai negyedében, a Fülöp-szigetek fővárosának, Manilának, egy sűrűn lakott folyóparti részén - számolt be az abcnews.

Roderick Andres tűzvizsgáló szerint a tűz egy földszinti étteremben keletkezett, és annak több alkalmazottja is meghalt a tűz következtében. Hozzátette, a legtöbb halottat a második és a harmadik emeleten találták meg, egyelőre más eltűnést nem jelentették. 

Összesen 11 ember halálát okozta a tűz.

Manila polgármestere, Honey Lacuna részvétét fejezte ki az áldozatok családjainak, és ellenőrzéseket rendelt el a többi épületben is, annak érdekében, hogy a régi épületek is megfeleljenek a biztonsági előírásoknak és szabványoknak.

tűz, lángok, illusztráció, pixabay
Tűz (illusztráció).
Fotó: fotó: Pixabay.com

A biztonsági előírások hanyag betartatása korábban már okozott halálos tüzeket a Fülöp-szigeteken.

Egy 1996-os éjszakai klubtűzben 162 ember halt meg , többségükben a tanév végét ünneplő diákok voltak a fővárosi Quezon városában. Körülbelül 400 ember zsúfolásig megtelt az Ózon diszkóban, amikor a tűz kitört, de sokan nem tudtak elmenekülni, mert a vészkijáratot elzárta a szomszédos új épület.

Néhány nappal ezelőtt egy soproni szállodát kellett kiüríteni ugyanis tűz ütött ki az első emeleten.

A katasztrófavédelem beszámolója szerint a város hivatásos tűzoltói a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett előbb négy porral oltóval, később két vízsugárral dolgoztak a lángok megfékezésén, majd megkezdték az átszellőztetést. A munkálatok idejére mindenki elhagyta a szobákat, az intézkedés hatvankilenc vendéget és kétfős személyzetet érintett.

Az egységek átvizsgálták az épület földszintjén működő banki épületrészt is, amelyet a tűz nem ért el, csupán füsttel telítődött - írja a Ripost.

Nem sokkal éjfél előtt egy számítógép gyulladt ki a Hotel Pannónia épületében, 

 - írja a kisalfold.hu.
 

Óriási tüzek tombolnak a magyarok közkedvelt horvátországi üdülőhelyeinél is. A lángok a térség három legnépszerűbb üdülőközpontja, 

Šibenik, Zadar és Makarska városok közelében csaptak fel. 

Több falut vastag por- és hamuréteg lepett el, a lakosság egy részét evakuálták - írja a Paraméter. A  Makarska melletti Gornji Tučepiben keletkezett tűz a Biokovo Természetvédelmi Parkra is átterjedt, és felperzselt egy közeli tanyát. 

 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!