Hajléktalan lett egy férfi Angliában, miután megmentett egy betiltott fajtájú kutyát

Vágólapra másolva!
Az utcára került egy férfi Angliában, miután kidobták a lakásából, mert megsajnált egy elhagyott XL Bullyt.
Vágólapra másolva!

A 24 éves Matt Vaughan a kutyát januárban egy lámpaoszlophoz kötve találta meg. Az állatot kirakták, de Matt megsajnálta és hazavitte. Otthon a kiskutyát cumisüvegből etette, aztán később elvitte egy állatorvoshoz, aki megerősítette, hogy az állat egy XL Bully.

Nehéz helyzetbe került ekkor Matt, mivel nem akart megválni a kutyától, azonban az országszerte történő halálos kimenetelű támadások sorozata miatt 

februárban törvény lépett életbe Angliában és Skóciában az XL Bully fajtához köthetően.

 A törvény értelmében a kutyák nyilvános helyen szájkosár és póráz nélkül nem lehetnek. Ennek megszegése bűncselekménynek minősül, továbbá a kutyák tenyésztése, eladása, továbbadása és elhagyása is törvénybe ütközik - írja a Daily Mail.

A törvény meghozatala után országszerte az utcán hagyott állatokról érkeztek jelentések.

Matt a törvények ellenére megtartotta a kutyát, de sajnos emiatt a lakásából mennie kellett, mikor a tulajdonos megtudta, hogy milyen állatot tart a férfi otthonában. Ezután Matt máshová költözött, de egy idő után ott is kiszúrták a kutyát. A férfi most emiatt az utcán él. Azt tanácsolták számára, hogy altassa el a kutyát. A férfi azonban azt mondta, "soha nem fogja megölni Simba nevű cimboráját bármi is legyen az ára." 

Bár Matt kitartó és nem adjafel a kutya gondozását, sajnos az utcán sem maradhatnak az állattal a tiltó törvények miatt. További probléma, hogy Matt a kutya miatt már enni sem tud, mivel jelenleg nincs állása, azonban a kutya etetése magas költségekkel jár.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!