Késes támadás Sydney-ben: többen megsebesültek, köztük egy rendőr is

Vágólapra másolva!
Sydney-ben egy késes támadás során négyen megsebesültek, köztük egy rendőr is. A gyanúsítottat a helyszínen elfogták.
Vágólapra másolva!

Négy ember – köztük egy rendőr – megsérült egy késes támadásban az ausztráliai Sydney közelében. Az új-dél-walesi rendőrség tájékoztatása szerint helyi idő szerint vasárnap reggel az ausztráliai Engadine egyik kereszteződésében történt balesethez hívták a rendőröket.

Amikor a helyszínre értek, a rendőrök elmondták, hogy egy 55 éves férfit találtak, aki szúrt sérüléseket szenvedett, és megpróbált elmenekülni a baleset helyszínéről. A hatóságok őrizetbe vették, és elektromos sokkoló használtak az elfogás során - írta meg a FoxNews.

A hatóságok tájékoztatása szerint az intézkedés során egy rendőr súlyos sérülést szenvedett a bal csuklóján.

A rendőrség tájékoztatása alapján a balesetet szenvedett járműben egy nő is utazott, akin több szúrt seb is volt. Egy negyedik személy is megsérült, de a rendőrség szerint egyelőre nem világos, hogy mi köze az esethez.

Mind a négy embert a mentők a helyszínen ellátták. A hatóságok vizsgálják az esetet.

Idén áprilisban Sydney-ben két tinédzserrel szemben követtek el késes támadást a Doonside Technology High School közelében

A két tinédzsert az egyikük édesanyja vitte az iskolától 15 percre lévő rendőrőrsre. Egyikük ott meghalt, a másikat súlyos állapotban szállítottak kórházba.

A fiatalok az iskolából tartottak hazafelé, a buszukat várták, amikor az eset történt. Szemtanúk láttak tizenéveseket verekedni a késelés előtt.

Az Iszlám Állam szombaton magára vállalta az előző nap elkövetett terrortámadást, amelynek során egy terrorista véletlenszerűen szúrt meg járókelőket egy fesztiválon, amelyen Solingen iparváros alapításának 650. évfordulóját ünnepelték; a "sokszínűség ünnepének" nevezték a rendezvényt.

A támadó az ámokfutás után egész egyszerűen elvegyült a tömegben, így sikerült megszöknie. 

A Bild értesülései szerint a támadó közvetlenül a színpad előtt csapott le, amelyet Solingen belvárosában, a Fronhof téren állítottak fel. 

Azóta a vérfoltos, piszkos ruhában lévő terrorista feladta magát. Egy 56 és 67 éves férfit és egy 56 éves nőt gyilkolt meg, több ember még válságos állapotban van.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!