Vágólapra másolva!
A bajnok és kupagyőztes Veszprém HC férfi kézilabdacsapata a németországi Halléban zajló So-Tech Kupa első napján, szombaton a vártnál simábban, 41-32-re győzött a német Füchse Berlin ellen. A torna vasárnap 15:30-kor kezdődő döntőjében az Imre Bencét foglalkoztató német THW Kiellel találkozik a csapat, ám a klub a meccs előtt arról tájékoztatott, hogy több játékos és stábtag is kórházba került.

A Veszprém közleményét változatlanul közöljük.
„Helyzetjelentés Halleból.
A tegnapi, Füchse Berlin elleni mérkőzésünk alatt illetve után kapusunk és egyik stábtagunk is hányás, hasmenéses problémával küzdött.
A lefújást követően kihívtuk hozzájuk a mentőket, akik ételmérgezés szerű vagy vírusos fertőzésre utaló tüneteket állapítottak meg és infúziót adtak nekik, majd beszállították őket a bielefeldi kórházba. Pár vizsgálat és vérvétel után éjszakára visszatérhettek a hotelbe. Az este folyamán több játékosunk is jelezte, hogy nem érzi jól magát, ezért a betegek elkülönítése és a szobák fertőtlenítése mellett döntöttünk, de sajnos reggelre már összesen nyolc esetet számoltunk. Három stábtagnál és öt játékosnál is ugyanez a probléma lépett fel, ezért további infúziókra volt szükség. Az állapotuk jelenleg stabil, javulóban van, így kórházi ápolás szerencsére nem szükséges. Még nem tisztázott, hogy a probléma oka valóban ételmérgezés vagy vírusfertőzés volt, de reménykedünk benne, hogy nem növekednek tovább ezek az esetszámok."

Veszprém, kézilabda
A Veszprém kézilabdacsapatának több tagja is ételmérgezést kapott
Fotó: facebook.com/veszpremhandballteam

„Tekintve, hogy 15:30-kor döntőt játszunk a THW Kiellel a SO-TECH CUP-on, még így megfogyatkozva is igyekszünk hűek maradni az általunk viselt mezhez, ennyi játékos kiesése azonban nagy-nagy terhet ró azokra, akiknek a pályán kell helyettesíteniük poszttársaikat, adott esetben 60 percet játszaniuk a mai mérkőzésen. Ahogy vezetőedzőnk fogalmazott ma reggel: »Egy csapat vagyunk, minden téren egymást támogatjuk. Aki, -legyen az stábtag vagy játékos- nem tudja elvégezni a munkáját, a többiek a helyükbe lépve segítik a csapatot. Ez ilyen egyszerű, semmi kifogás, többet kell dolgoznunk ma.« 
Jobbulást kívánunk nektek srácok, Mike, Mikita, Bálint, Gasi, Patrik; Toni, Árpi és Peti!"

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!