A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Menekülnek az ukránok egy katonai központból

Fotó: AFP
Vágólapra másolva!
Hamarosan elveszti Ukrajna Pokrovszkot, tömegesen menekülnek a városból.
Vágólapra másolva!

„A helyi hatóságok szerint, figyelembe véve az orosz hadsereg előrenyomulásának ütemét, Pokrovszk lakosainak egy-két hetük van az evakuálásra. Arra buzdítják az embereket, hogy most hagyják el a várost, amíg ez még ellenőrzött módon lehetséges” – írta a Mandiner.  A város – amelyben jelenleg még működnek a közszolgáltatások és a hivatalok – katonai közigazgatásának vezetője azt jósolja, hogy a városban már ezen a héten végrehajtják a gyermekek kényszerű evakuálását. A lakosok mintegy 60 százaléka saját maga hagyja el Pokrovszkot, saját járművét használva. A pokrovszki front továbbra is az egyik legforróbb terület a fronton, júliusban itt volt a legtöbb harci összecsapás, teszi hozzá az ukrán lap.

Bajban van Ukrajna

A Military Summary egy térképes animációt tett közzé az orosz erők pokrovszki előretöréséről. Bár az ukránok jelentős sikert értek el azzal, hogy behatoltak Kurszk megyébe, ezzel párhuzamosan az orosz egységek Donyeckben történő előretörése és az intenzív összecsapások aggodalomra adnak okot Kijev számára – számolt be a Portfolio.

Jelenleg két kulcsfontosságú zónában, Pokrovszk és Toretszk környékén a legintenzívebbek a harcok.

Julian Röpcke német újságíró felhívta figyelmet arra is, hogy a közelmúltban Oroszország újabb településeket foglalt el a kelet-ukrajnai frontvonalon. A Röpcke által közzétett térkép alapján látható, hogy Orlivka és Zselanne települések orosz ellenőrzés alá kerültek - írja a Mandiner.

Az orosz csapatok így egyre közelebb kerülnek Pokrovszkhoz, amely azért is aggasztó Ukrajna számára, mivel Pokrovszk fontos közlekedési és katonai központ.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!