A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNSalim Omar Gergely
15:58TekvondoOmar Salim-Vito Dell'Aquila
HUNLosonczi Dávid
18:45BirkózásSemen Novikov-David Losonczi
HUNMagyarország
20:35VízilabdaItaly-Hungary
NyílNyíl

Tehén, autó, ingyenes nyaralás – ezeket kapják az olimpiai érmesek a világban

Vágólapra másolva!
Azokat a sportolókat, akik érmet nyernek az olimpiai játékokon a világ számos országában megjutalmazzák, nem csak pénzzel. Van, ahol tehenet ígértek, vagy ingyenes nyaralást, azonban van olyan ország is, ahol az aranyért cserébe aranyat kaptak a sportolók.
Vágólapra másolva!

Dél-Korea 

Az olimpián érmet szerző férfiak Dél-Koreában felmentést kapnak a kötelező, 18 hónapos katonai szolgálat alól, amit 28 éves korig teljesíteniük kellene. Az Ázsiai Játékokon szerzett aranyéremért ugyanez jár. 

A tokiói olimpián aranyérmet szerző íjászok autót kaptak a csapatot szponzoráló Hyundaitól. 

Lengyelország 

Lengyelországban az aranyérmes sportolók 63 ezer dollárnak megfelelő pénzösszeget kapnak, valamint kétszobás lakást, gyémántot, festményt és üdülési utalványt is.

 Az ezüst és bronzéremért pénzjutalom és különféle ajándékok járnak. 

Párizs 2024, érem, olimpia
A párizsi olimpia érmei 
Fotó: MTI/EPA/Teresa Suárez

Indonézia 

A tokiói játékokon egy indonéz páros nyerte meg az aranyérmet tollaslabdában, nekik új házakat ígértek és ingyenes húsgombócot. 

Az egyiküknek, Apriyani Rahayunak a szülővárosának kerületi vezetője öt tehenet, telket és házat is ígért. Egy állami vállalt pedig három kiló arannyal jutalmazta őket.

 A turisztikai miniszter pedig elmondta, hogy a páros az ország öt legjelentősebb turisztikai helyén ingyenesen nyaralhat. 

Jordánia 

A riói olimpián Ahmad Abu Gaush megszerezte Jordánia első aranyérmét teakwondóban, amiért az olimpiai bizottságtól kapott 140 ezer dollárt. Helyi cégektől kapott ajándékba autót és luxusórát is, a jordán király pedig kitüntette. 

Fülöp-szigetek 

Tokióban nyerte meg az ország első aranyérmét a súlyemelő Hidlyn Diaz, aki cserébe két ingatlant kapott, valamint a helyi hadseregben törzsőrmesterré léptették elő. 

Irak 

Az iraki focisták mindegyike 7200 dollárt és egy tlket kapott azért, hogy kijutottak az olimpiára.

 A súlyemelő Ali Ammar Yasser autót és telket kapott, amiért kijutott a játékokra, és további 1 millió dollárt ígértek neki, ha érmet nyer. 

Malajzia 

Az első sportoló aki aranyérmet nyert az országnak Párizsban, annak az egyik ételkiszállító cég ingyenes rendelést ígért egy éven keresztül. Az egyik ingatlanfejlesztő luxuslakást és egy autót ajánlott fel. 

India 

Az előző olimpián gerelyhajításban aranyérmet nyerő Neeraj Choprának az egyik légitársaság ingyen utazást ígért egy évre, egy üzletember pedig egy autót ajánlott fel. Ahogy azt korábban megírtuk, a párizsi olimpiáról az egyik bizkóüzójukat kizárták

Hong Kong 

A helyi kormány a Párizsban aranyérmet nyerő vívóknak életük végéig szóló ingyenes jegyet adott hong kongi metróra, és ugyanezt ígérték a többi érmesnek is.

 A Hong Kong Jockey Club az aranyérmeseknek 770 ezer dollárnyi pénzjutalmat fizet. 

Az egyik légitársaság felajánlotta az érmeseknek, hogy ingyen utazhatnak egy évig a business classon - írja a France24.com
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!