Az oroszok megtámadták New Yorkot

Vágólapra másolva!
Az orosz védelmi minisztérium közleményben jelentette be augusztus 20-án, hogy az orosz fegyveres erők átvették az irányítást a Donyeckben található New York (korábban Novgorod) falu felett.
Vágólapra másolva!

Az orosz védelmi minisztérium kijelentette, hogy a Központi csapatok egységeinek aktív fellépése eredményeként az ukrán hadsereg jelentős része vereséget szenvedett, valamint, hogy 

a torecki agglomeráció egyik legnagyobb települése és stratégiailag fontos logisztikai csomópontját támadták meg az oroszok. 

Azonban arról nincs pontos információ, hogy oroszok  a Dzerzsinszkij fenolgyár felett is átvették volna az irányítást. A TASZSZ orosz hírügynökség augusztus 20-án délelőtt arról számolt be, hogy a fenolgyár továbbra is az ukrán fegyveres erők szembeni ellenállás központja maradt.

Oroszország, Ukrajna, orosz-ukrán háború, Szumi, tank
Fotó: MTI/EPA/George Ivancsenko / MTI/EPA/George Ivancsenko

Az ukrán védelmi minisztériumhoz közel álló ukrán OSINT projekt éjszaka azt a hírt adta, hogy Donyeckben kemény harcok folynak New Yorkért. Ugyanakkor az ukrán hadsereg  azt közölte, hogy  fegyveres erőik továbbra is a falu területének 20 százalékát ellenőrzésük alatt tartják,

és az oroszok, elfoglalták New York egy részét, de már a következő falu, Nelipovka felé tartanak.

Mindezek ellenére az oroszok arról tudósítottak, hogy augusztus 19-én elfoglalták New Yorkot. 

New York falu a Donyecki régió Bahmut körzetében található, Torecktől északnyugatra. A háború előtt alig 11 ezer ember élt a faluban. Az orosz csapatok 2024 nyarán támadást indítottak New York ellen.
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!