Óriási pánik tört ki a Disney élményparkban néhány kidurranó lufi miatt - videó

Vágólapra másolva!
Egy verekedés és egy kipukkadó léggömb tömeges pánikot váltott ki a Walt Disney Worldben. A rendőrség csütörtök este egy aktív lövöldözőről szóló hamis pletykára reagált a floridai vidámparkban. A félelmetes pillanat a Magic Kingdomban történt, a jelentések szerint este tíz óra körül.
Vágólapra másolva!

A káosz közvetlenül a "Happy Ever After" tűzijáték vége után bontakozott ki. Glenn Brady, aki a családjával látogatta meg a parkot azt mondta:

A főúton sétáltunk, épp kifelé tartottunk a parkból, amikor az emberek hirtelen berohantak az üzletekbe

- mondta a kansasi lelkész. Brady kaotikusnak nevezte a jelenetet, amikor a biztonságiak arra utasították a családját, hogy vonuljanak fedezékbe az üzletekbe.

Nem éreztem, hogy az életem veszélyben lenne, de az emberek imádkoztak és rémültek voltak. Mondtuk egymásnak, hogy ne essünk pánikba, de látszott, hogy voltak olyanok, akik eléggé feldúltak voltak.

A közösségi médiában közzétett videókon látható, hogy a parkon belül több üzletet elleptek az emberek, miután a rémült és zavarodott vendégek fedezéket kerestek - számolt be róla a NYPost.

Egy másik vendég így nyilatkozott: 

Ma elmentem a Magic Kingdomba, és szó szerint tülekedés volt egy feltételezett lövöldöző miatt, azt hittem, hogy tényleg ez lesz az utolsó napom. Ellöktek az útból és elestem. Anyák sírva keresték a lányaikat, az emberek elbújtak, annyira rossz volt

- posztolta az X felhasználó.

Az Orange megyei seriff hivatala gyorsan eloszlatta a lövöldözésről szóló pletykákat. 

Elmondták, hogy a kaotikus helyzet hátterében egy verekedés állt, majd egy rosszul időzített lufipukkanás eredményezte azt, hogy egyesek azt hitték, hogy valaki a tömegbe lőtt.

A vendégeket végül 15 perc után engedték ki az üzletekből. A park szóvivője elmondta:

Nagyra értékeljük az Orange megyei seriff hivatalának azonnali reakcióját, hogy gyorsan felmérte és tisztázta a helyzetet. A normál működés újraindult, a parkot estére bezártuk.

Augusztusban arról is írtunk, hogy rengeteg Disney World-rajongó felháborodott. amikor megtudták az orlandói vidámpark legújabb bejelentését, miszerint bezárják az egyik legkedveltebb attrakciót, hogy egy teljesen más tematikájú részt építsenek a helyére. 

A párizsi Disneyland viszont bemutatott egy vadonatúj Oroszlánkirály részleget, amely az afrikai szavannán keresztül vezet az oroszlánok birodalmába.

Tavaly májusban bemutattuk a vidámpark valaha épített legdrágább hullámvasútjait is.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!