A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNMagyarország
13:30Kajak-kenuKenu 500m-páros döntő A
HUNMagyarország
13:40Kajak-kenuKajak 500m-négyes döntő A
HUNMagyarország
18:00VízilabdaGreece-Hungary
HUNLosonczi Dávid
19:55BirkózásTurpal Bisultanov-David Losonczi
NyílNyíl

Pánik tört ki egy tömegbe csapódott tűzijáték miatt Londonban + videó

Vágólapra másolva!
Pánik tört ki a londoni szabadtéri Shakespeare's Globe színházban, miután a Temze hídról algériai futballszurkolók illegálisan tűzijátékokat lőttek fel, melyből egy a közönségbe csapódott. A riadt tömeget evakuálták.
Vágólapra másolva!

William Shakespeare Antonius és Kleopátra című művének előadását szerdán este 10 körül állították le, a darab éppen a fináléhoz közeledett, amikor vörös színű tűzijáték világította meg az éjszakai eget és kiabálást lehetett hallani. Egy tűzijáték a színház állórészlegébe zuhant, riadalmat és hatalmas füstöt okozva a nézőtéren, olvasható a TheGuardian-on megjelent cikkben.

Mark Johnson, aki a 30. születésnapján látogatott el a színházba, azt állította, hogy „csoda”, hogy senki sem sérült meg. Feltételezhető a közösségi médiában megjelent videók alapján, hogy a tűzijátékot egy algériai klub születésnapját ünneplő futballszurkolók ünneplés közben lőtték ki.

Mark Johnson elmondta, hogy megzavarta az élénkpiros fény, ami úgy tűnt, még a színpadon lévő fellépőket is meglepte. Azt mondta: 

Igazán zavaró volt. Az előadás vége felé járt, amikor élénkvörös fényeket láttunk az égen. A közönség nagy része felnézett, általános volt a zavarodottság. Még a színészek és színésznők is rácsodálkoztak. A személyzet tagjai megjelentek a színpadon, hogy leállítsák az előadást, és a nézőket az alagsorba irányítsák, ahol 20 percig voltunk, mielőtt közölték velük, hogy elhagyhatjuk a helyszínt.

Ahogy a nézőket a pincébe terelték, a színpadon egy üzenetet jelent meg az egyik kivetítőn:

Sajnos be kell fejezni az előadást. Kérjük, hagyja el a színházat a biztonsági szolgálat utasításai szerint. "A jegyértékesítő csapat a lehető leghamarabb feldolgozza a visszatérítést, és szükség esetén felveszi Önnel a kapcsolatot.

Feltételezések szerint a tűzijátékokat az 1921. augusztus 7-én alapított algériai Mouloudia Club d'Alger labdarúgócsapat születésnapja alkalmából rendezett ünnepi bemutató részeként lőtték fel.

Sokan azonban nem tudtak az eseményről, és értetlenül álltak a hatalmas pirotechnikai bemutató előtt, amelyre London kívül Dublinban és az Algír fővárosában is sor került.

 

Idén nyáron sokkoló dolog történt egy nagyszabású koncertelőadáson Utah-ban is, az eseményen megrendezett tűzijáték hatalmas balesetet okozott. Olyan eset is előfordult, hogy egy válogatott focista kezében robbant fel a pirotechnikai eszköz. 
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!