A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
2
Bronzérem
2

Rajonganak a nők a mémmé vált török sportlövőért, Yusuf Dikecért

Vágólapra másolva!
Egy török sportlövő, Yusuf Dikec történelmet írt a 2024-es olimpián, korlátozott felszereléssel lett ezüstérmes. Laza stílusával rögtön mémmé vált, azóta a nyugalmazott csendőrért megőrülnek a nők.
Vágólapra másolva!

Yusuf Dikec török sportlövő tehetségével, sármjával és lezserségével meghódította a női szíveket. Az 51 éves, nyugalmazott altiszt, aki a Török Csendőrségnél szolgált, a 2024-es párizsi olimpián zsebre dugott kézzel szerezte meg az ezüstérmet. Korábban arról is írtunk, hogy azonnal mémmé vált az 51 éves sportoló, aki profi felszerelés nélkül nyert ezüstérmet az olimpián.

Nem akartam túl sok felszerelést használni 

- mondta a férfi. Dikec különleges eszközök nélkül, csupán egy egyszerű dioptriás szemüvegben, bal kezét zsebében tartva lőtt, és ezüstérmet nyert a 2024-es olimpián. 

Turkish Olympic silver medalist shooter Dikec returned home
Yusuf Dikec. Fotó: Anadolu via AFP

A James Bond-ként is emlegetett sportoló történelmet írt, mivel ő az első, aki Törökországnak érmet nyert az olimpiai lövészet számban.

Két szemmel lövök, míg a legtöbb lövész csak egyet használ. Számomra jobb így. Sokat edzettem, így nem volt szükségem további felszerelésre

 – nyilatkozta Dikeç a Radyo Gol török rádióban. Azt is elmondta, hogy a zsebre tett kéz nem a stílusról szól, hanem a kényelemről és a koncentrációról.

Ez a férfi hihetetlenül vonzó

 - olvashatók a női hozzászólások. Dikec olimpiai szereplése óriási figyelmet keltett az interneten. Sokan tréfálkoznak azon, hogy valójában egy bérgyilkos vagy titkos ügynök, míg mások azt fejtegették, hogy csak egy közeli kocsmából sétált be az olimpiára lőni egyet. A női rajongók pedig nyíltan kifejezik csodálatukat. A közösségi médiában számos magyar nő is kommentálta a sportlövőről készült fotókat és videókat - írja a Bors.

Engem is célba vehetne. Hihetetlenül szexi ez a férfi 

- olvashatók a lelkes hozzászólások. Ahogy az Origo is beszámolt róla, a párizsi olimpia szombati napja rendkívül erős lehet a magyar küldöttség számára. Major Veronika már nyert egy bronzérmet a női sportpisztolyosok fináléjában, délután pedig szoríthatunk a férfi vízilabda-válogatottnak, az ökölvívó Hámori Lucának, aki éremért lép szorítóban. Este pedig Milák Kristóf úszik a 100 méteres pillangóúszás döntőjében.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!