Sárlavina temetett maga alá egy tucat embert Pakisztánban

Vágólapra másolva!
A heves monszun esőzések nyomán sárlavina zúdult egy házra Északnyugat-Pakisztán egy távoli részén. A szerencsétlenség következtében 12 ember, főként gyerekek haltak meg - közölte pénteken a helyi mentőszolgálat.
Vágólapra másolva!

Inayat Ali, az állami mentőszolgálat tisztviselője elmondta, hogy a baleset az éjszaka folyamán történt az Afganisztánhoz közeli Khyber Pakhtunkhwa tartományban fekvő Upper Dirban. A tisztviselő szerint 

a mentők kilenc gyermek, két nő és egy férfi holttestét hozták ki.

A hatóságok figyelmeztettek, hogy a múlt hónapban kezdődött heves esőzések földcsuszamlásokat és hirtelen áradásokat okozhatnak Pakisztán-szerte. Július 1-je óta több mint 275 ember halt meg az esőzéssel kapcsolatos incidensekben az ország különböző részein - írja az ABC News.

Pakisztánban az éves monszunszezon júliustól szeptemberig tart. A tudósok az éghajlatváltozást okolják az elmúlt évek egyre erősebbé váló esőzéseiért. A 2022-es évben a felhőszakadások az ország egyharmadát elárasztották, 1739 ember halálát okozva.

Egy 9 és egy 12 éves német kisgyerek meghalt egy dániai strandon történt földcsuszamlásban - közölte szerdán a dán rendőrség. A baleset még vasárnap történt az északi fekvésű Norre Vorupor településén. A homoktömeg által elsodort két gyerek után mintegy 40 percen át kutattak. Helikopterrel válságos állapotban szállították őket kórházba, kedd este azonban mindketten meghaltak.A hatóságok továbbra is abból indulnak ki, hogy tragikus baleset történt. 

Egy 13 éves fiú halt meg 2022-ben a Coral Pink Sand Dunes State Parkban az Egyesült Államokban, miután ráomlott egy homokba ásott alagút. Ian Spendlove holttestét hat és fél méternyi homok alól tudták a felszínre hozni a mentők. Július végén arról is írtunk, hogy szelfizés közben halt meg egy 14 éves influenszer. Arról is beszámoltunk, hogy épp kacsintott szelfizés közben egy nő, amikor halálra gázolt egy motorost az Egyesült Királyságban. Dél-Izlandon, a Breidamerkurjökull gleccsernél kirándult egy csoport, mikor az egyik jégbarlang beomlott. A balesetben egy turista meghalt, ketten pedig eltűntek. Ahogy arról korábban beszámoltunk, Korfun egy 18 éves magyar turista lezuhant egy szikláról. Egy tucat tűzoltó vonult ki a helyszínre, hogy segítsék a mentést. A fiú megcsúszott, majd lezuhant egy szikláról, az esés következtében eltört a lába és egy nehezen megközelíthető helyre be is szorult. 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!