A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
5
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Több embert letartóztattak szexkereskedelem miatt egy képregényfesztiválon

Vágólapra másolva!
Több mint egy tucat gyanúsítottat tartóztattak le a kaliforniai rendőrök, miután egy emberkereskedelemmel kapcsolatos akciót hajtottak végre a San Diego-i Comic-Conon. Tíz potenciális áldozatot is kimentettek.
Vágólapra másolva!

A kaliforniai igazságügyi minisztérium július 30-án, keddi sajtóközleményében megírta, hogy a San Diego-i emberkereskedelem elleni ügyekkel foglalkozó munkacsoport (SDHTTF) akciót hajtott végre egy helyi képregényfesztiválon. A cél az áldozatok megmentése és az általuk nyújtott szexuális szolgáltatásokat kihasználó emberek felkutatása volt.

comic-con, képregényfesztivál, San Diego,
Fotó: AFP

A hatóságok július 25. és július 27. között 

14 embert tartóztattak le, és 10 áldozatot mentettek ki, köztük 9 felnőttet és egy 16 éves lányt.

 A gyermekjóléti szolgálatok és a kapcsolódó szervezetek is a helyszínen voltak.

Rob Bonta főügyész kiemelte, hogy az emberkereskedelemmel és szexuális kizsákmányolással foglalkozó bűnszervezetek tagjai előszeretettel látogatják a különféle nagyszabású rendezvényeket, fesztiválokat, amilyen a Comic Con is, hiszen az ilyen helyeken több áldozatra is le tudnak csapni.

Ezek a letartóztatások egyértelmű példát jelenthetnek potenciális elkövetőknek, hogy amit tesznek, az nem elfogadott, és nem marad büntetlenül. Hálásak vagyunk minden elkötelezett partnerünknek, akik velünk együtt küzdenek az emberkereskedelem és szexuális kizsákmányolás megállítása érdekében. Nagyon büszkék vagyunk azokra a munkatársakra is, akik az áldozatoknak nyújtanak segítséget ebben a kiszolgáltatott helyzetben"

- tette hozzá.

Az akció során a hatóságok magukat ügyfeleknek álcázva kutatták fel az elkövetőket és áldozataikat, többek között úgy, hogy szexpartnert kereső álhirdetéseket tettek közzé.

„Nincs alattomosabb bűncselekmény, mint az emberkereskedelem, amikor az embereket anyagi haszonszerzés céljából ingyenmunkára vagy szexre kényszerítenek. Mint rendőr támogatom minden igazságügyi partnerünk erőfeszítéseit az elkövetők felelősségre vonásában. Különösen nagyra értékelem, hogy a közelmúltban az emberkereskedelem áldozatainak azonosítására és megmentésére helyezték a hangsúlyt."

 – mondta Kelly Martinez San Diego-i rendőr.

comic-con, képregényfesztivál, San Diego,  rendőrautó,
Fotó: AFP / TNS

A San Diego Comic Convention szervezője a következőképpen nyilatkozott a történtekről:

Egyértelmű, hogy mi is elfogadhatatlannak találjuk ezt, és bár nem volt tudomásunk az akcióról, természetesen együttműködünk a bűnüldöző szervezetekkel, és készen állunk arra, hogy bármilyen módon segítsünk.”

Ahogyan azt korábban megírtuk, idén tavasszal egy kecskeméti férfi ellen emeltek vádat, aki saját unokahúgával élt házasságban, és őt, illetve egy másik nőt is prostitúcióra kényszerített, emellett kiskorúakról készült pornográf felvételeket töltött le a gépére.

Egy szegedi férfi évekkel ezelőtt fiatal nőket és lányokat kényszerített prostitúcióra és nehéz fizikai munkára, egy nyíregyházi férfi pedig saját barátnőit kényszerítette prostitúcióra, és az utolsó fillérig elvette tőlük az általuk keresett pénzt, egy debreceni panzióban pedig kiskorú lányokat dolgoztattak prostituáltként.

Forrás: People

 


 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!